Propao privatni fakultet u Banjaluci

04.05.2021. 13:50
0
IZVOR: capital.ba

Ekspanzija privatnog obrazovanja u Banjaluci polako se bliži svom kraju.

Ono što je do prije nekoliko godina bilo nezamislivo danas se desilo, a to je da je privatni fakultet zatvoren. Riječ je o Komunikološkom koledžu “Kapa FI” u vlasništvu profesora Aleksandra Bogdanića koji je prije nekoliko dana zvanično ugašen.

Bogdanić je pokrenuo skraćeni dobrovoljni likvidacioni postupak. Kao osnivaču mu je pripala prokretna i nepokretna imovina koju je uložio među kojom i poslovni objekat u Vojvođanskoj ulici u Banjaluci.

- Likvidacioni postupak je otvoren i istovremeno zaključen 20.4.2021. godine kada je Rješenje o otvaranju i istovremenom zaključenju postupka likvidacije objavljeno na oglasnoj tabli Suda - navodi se u obavještenju ovog suda.

To što je ostao bez fakulteta, za Bogdanovića ne znači da je ostao i bez posla. Naime, on i dalje radi kao redovan profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci.

Finansijski izvještaji pokazuju kako je za ovu obrazovnu ustanovu najbolja bila 2012. godina kada su ostvarili prihode od nepunih 260.000 KM i dobit od 80.000 maraka.

Nakon toga je krenuo strmoglavi pad u prihodima koji su 2019. godine iznosili 48.604 KM zbog čega je prijavljen gubitak od 16.087 KM.

Negativno su poslovali i u 2018 i 2017. godini, pa vlasniku nije preostalo ništa nego da stavi ključ u bravu.

Na njihovoj internet prezentaciji se navodi kako su  prva privatna visokoškolska ustanova u Republici Srpskoj i BiH, osnovana 2000. godine, te prva visokoškolska ustanova za oblast komunikologije u Republici Srpskoj i BiH.

Bili su akreditovani i licencirani za studijske programe Komunikologije, Engleskog jezika i Dizajna.

Oko 75 njihovih studenata je završavalo studije u roku, 15 odsto u periodu od pet godina, a 10 odsto je je studiralo duže od pet godina.

- Oko 70 odsto diplomaca pronalazi posao u prvoj godini nakon završetka studija - hvalili su se na sajtu Komunikološkog koledža u Banjaluci.

Komentari 0
Povezane vijesti
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    9h 18m
    0
  • Krađa u Palama
    7h 36m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    21h 55m
    2
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    4h 3m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    6h 51m
    0