Протест породице Слађана Трајковић у Приштини

06.02.2023. 08:55
0
ИЗВОР: srna.rs

Породица бившег припадника косовске полиције Слађана Трајковића, који је средином децембра ухапшен због наводног ратног злочина, протестоваће данас испред зграде специјалног тужилаштва у Приштини.

Циљ протеста је указивање јавности на грубу неправду коју правосудни органи Косова чине Слађану одбијањем захтјева одбране да се брани са слободе или евентуално кућног притвора. Суду смо скренули пажњу да су готово сви становници Косова, без обзира на националну припадност, остварили ово парво – рекао је адвокат Дејан Васић.

Васић је упозорио да постоји опасност од фаталног исхода уколико се лијечење Трајковића не настави код љекара Здравственог центра у Косовској Митровици, који најбоље знају ток и природу његове болести.

Он је за портал Косово онлајн рекао да је захтјев породице и одбране базиран из чисто хуманих разлога, с обзиром на то да је здравствено стање Трајковића алармантно погоршано.

Слађан Трајковић је ухапшен 15. децембра у Бошњачкој махали у сјеверној Косовској Митровици.

Он се терети за наводни ратни злочин против цивилног становништва. Основни суд у Приштини продужио му је средином јануара мјеру притвора на још два мјесеца.

Коментари 0
Повезане вијести
Прије 32 године одржани први велики протест опозиције против Милошевића Прије 32 године одржани први велики протест опозиције против Милошевића
Нереди у Атини: Демонстранти носили транспаренте на којима пише – „Држава је убица” Нереди у Атини: Демонстранти носили транспаренте на којима пише – „Држава је убица”
Породица Слађана Трајковића за сутра најавила протест у Приштини Породица Слађана Трајковића за сутра најавила протест у Приштини
Најчитаније
 • Сјећање на пилота мајора Зорана Радосављевића
  4h 20m
  6
 • Мушкарац провалио у кућу, претукао супружнике и украо 7.000 КМ
  13h 9m
  0
 • Преминуо некадашњи потпредсједник СО Источна Илиџа Владимир Савић
  6h 52m
  0
 • На данашњи дан одбачен Венс-Овенов план јер није предвиђао Републику Српску
  13h 43m
  3
 • Пунољетства славе ко да свадбу праве
  14h 35m
  2