Protest porodice Slađana Trajković u Prištini

06.02.2023. 08:55
0
IZVOR: srna.rs

Porodica bivšeg pripadnika kosovske policije Slađana Trajkovića, koji je sredinom decembra uhapšen zbog navodnog ratnog zločina, protestovaće danas ispred zgrade specijalnog tužilaštva u Prištini.

Cilj protesta je ukazivanje javnosti na grubu nepravdu koju pravosudni organi Kosova čine Slađanu odbijanjem zahtjeva odbrane da se brani sa slobode ili eventualno kućnog pritvora. Sudu smo skrenuli pažnju da su gotovo svi stanovnici Kosova, bez obzira na nacionalnu pripadnost, ostvarili ovo parvo – rekao je advokat Dejan Vasić.

Vasić je upozorio da postoji opasnost od fatalnog ishoda ukoliko se liječenje Trajkovića ne nastavi kod ljekara Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, koji najbolje znaju tok i prirodu njegove bolesti.

On je za portal Kosovo onlajn rekao da je zahtjev porodice i odbrane baziran iz čisto humanih razloga, s obzirom na to da je zdravstveno stanje Trajkovića alarmantno pogoršano.

Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra u Bošnjačkoj mahali u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

On se tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Osnovni sud u Prištini produžio mu je sredinom januara mjeru pritvora na još dva mjeseca.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dio mještana ponovo protestovao protiv izgradnje deponije u Kozjoj Luci Dio mještana ponovo protestovao protiv izgradnje deponije u Kozjoj Luci
Prištinska centralna banka odredila da prelazna faza traje tri mjeseca Prištinska centralna banka odredila da prelazna faza traje tri mjeseca
Veliki protestni skup Srba na KiM: "Nećete nas proterati s naših ognjišta" Veliki protestni skup Srba na KiM: "Nećete nas proterati s naših ognjišta"
Najčitanije
  • Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
    7h 45m
    0
  • Godišnjica stradanja Milice Rakić
    3h 11m
    0
  • Posni roštilj od krompira
    3h 21m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    3h 26m
    0
  • Saslušana majka osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić
    10h 5m
    0