Protest porodice Slađana Trajković u Prištini

06.02.2023. 08:55
0
IZVOR: srna.rs

Porodica bivšeg pripadnika kosovske policije Slađana Trajkovića, koji je sredinom decembra uhapšen zbog navodnog ratnog zločina, protestovaće danas ispred zgrade specijalnog tužilaštva u Prištini.

Cilj protesta je ukazivanje javnosti na grubu nepravdu koju pravosudni organi Kosova čine Slađanu odbijanjem zahtjeva odbrane da se brani sa slobode ili eventualno kućnog pritvora. Sudu smo skrenuli pažnju da su gotovo svi stanovnici Kosova, bez obzira na nacionalnu pripadnost, ostvarili ovo parvo – rekao je advokat Dejan Vasić.

Vasić je upozorio da postoji opasnost od fatalnog ishoda ukoliko se liječenje Trajkovića ne nastavi kod ljekara Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, koji najbolje znaju tok i prirodu njegove bolesti.

On je za portal Kosovo onlajn rekao da je zahtjev porodice i odbrane baziran iz čisto humanih razloga, s obzirom na to da je zdravstveno stanje Trajkovića alarmantno pogoršano.

Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra u Bošnjačkoj mahali u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

On se tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Osnovni sud u Prištini produžio mu je sredinom januara mjeru pritvora na još dva mjeseca.

Komentari 0
Povezane vijesti
Noć na sjeveru KiM protekla mirno, Srbi nastavljaju proteste Noć na sjeveru KiM protekla mirno, Srbi nastavljaju proteste
Manja grupa Srba i noćas ostaje ispred zgrada kosovskih opština Manja grupa Srba i noćas ostaje ispred zgrada kosovskih opština
Vašington najavio mjere protiv Prištine Vašington najavio mjere protiv Prištine
Najčitanije
 • Policija objavila detalje nesreće u kojoj je poginuo otac šestoro djece (VIDEO)
  13h 9m
  0
 • Aleksa Vukadin učenik generacije Srednjoškolskog centra „Pale“
  15h 28m
  5
 • Utopila se dva tinejdžera
  3h 40m
  0
 • Prekid električne energije u Palama
  16h 27m
  0
 • Priča o jednoj Dunji (FOTO)
  10h 6m
  0