Протестни скуп "Србија против насиља"

08.05.2023. 20:32
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Протестни скуп опозиције, "Србија против насиља", поводом масовних убистава у Србији, почео је испред Народне скупштине, гдје су прво прочитани захтјеви опозиције, након чега је кренула шетња до Владе Србије. На скупу у Београду окупило се више хиљада грађана. Протестни скупови одржавају се у неколико градова у Србији.

Скуп је организован без говора и обраћања, а на почетку су прочитати захтјеви организатора за чије испуњење властима је дат рок до петка, 12. маја.

Организатори су навели и да се протестује како би се изборили да се трагични догађаји, „који су у црно завили друштво“ у Србији, никада више не догоде.

Након читања захтјева, поворка грађана, у тишини, упутила се до зграде Владе Србије.

Протест организују Демократска странка, Народна странка, Зелено леви фронт – Не давимо Београд, странка Заједно, Странка слободе и правде, Покрет слободних грађана, Синдикат Слога и Покрет за преокрет.

Наставница српског прочитала захтјеве

Наставница српског Марина Видојевић прочитала је захтјев. Како је јавила репортерка портала Н1, добила је аплауз када је затражена моментална смјена свих чланова РЕМ-а, а још већи за укидање медија који промовишу насиље и неморал. Најгласнији аплауз је био за одузимање фреквенције ТВ Пинку и Хаппyју.

Након читања захтијева, окупљени су кренули у шетњу до Владе Србије.

- Ко се од нас осећа да живи у сигурној земљи? Нико. Зато и тражимо смјену Гашића и Вулина. Овдје нико није безбједан - рекао је глумац Сергеј Трифуновић за портал Н1 на протесту “Србија против насиља”.

- Сигурно да неће угасити своју најмоћнију машинерију Пинк, али се надам да ће морати. Она им треба да трују бабе и деде. Не вјерујем да ће се то десити, али то ништа не значи. На нама је да будемо упорни и истрајни. И наравно да будемо бројни. На ово што нам се догодило, ово је мали број људи. На оволику количину трагедије - казао је Сергеј Трифуновић за портал Н1.

О разлозима који су довели до овакве трагедије, који су могли да се чују од званичника, Трифуновић наводи да су то апсолутне глупости, пише Н1 Србија.

- Слушам Милића, он не умије да води истрагу. Он одаје ствари из истраге које полицајац не би смио да износи, а он је начелник. Непрофесионално - закључује Трифуновић.

Коментари 0
Повезане вијести
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Који је најскупљи, а који најјефтинији аутомобил на Сајму у Београду Који је најскупљи, а који најјефтинији аутомобил на Сајму у Београду
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 29m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    13h 43m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    11h 33m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    14h 48m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    9h 31m
    0