Провала у црквену салу у близини гробља на Врелу Босне

23.07.2020. 13:35
0
ИЗВОР: СРНА

Парох блажујски јереј Дарко Даниловић изјавио је да су непознати починиоци провалили у црквену салу која се налази у близини гробља на Врелу Босне на Илиџи, те причинили значајну материјалну штету.

Он је напоменуо да се овај чин вандализма догодио ноћас, а да је примијећен јутрос, те да су припадници Полицијске управе Илиџа обавили увиђај око 11.00 часова.

- Одваљени су заштитни гелендери на прозорима, улазна врата су проваљена и полупано је неколико прозора. Тренутно су у току активности на расвјетљавању тог немилог догађаја, који није први у овој години. У јануару, за вријеме Божићних празника, имали смо провалу у храм Светог Саве који се налази недалеко од гробља - истакао је Даниловић.

Он је додао да засад није примијећено да ли недостаје нешто од инвентара у сали, као што су клупе, столови, столице, есцајг и тањири.

Даниловић напомиње да се различити напади на провославне храмове дешавају и у парохијама гдје свешетеници блажујски администрирају.

Он додаје да су за сада то све непознати починиоци, један или више њих.

Према његовим ријечима, због тренутне епидемиолошке ситуације, мало је вјерника у храму, али да су и они малобројни узнемирени.

- Људи су узнемирени и уплашени од провала у храм, скрњављења гробља у Осијеку, па сада ево црквеног дома уз гробље на Врелу Босне. Када дођу да прислуже свијеће на гробове најмилијих затекну исписане увредљиве графите или буде скрнављења гробова и ко зна чега све не, више не могу ни да се сјетим - истакао је Даниловић. 

Коментари 0
Повезане вијести
Провала и крађа из капеле на православном гробљу у селу Босна Провала и крађа из капеле на православном гробљу у селу Босна
Провалили у кућу док је домаћин био на слави и однијели 1.000 евра Провалили у кућу док је домаћин био на слави и однијели 1.000 евра
Провалник из просторија СДС-а украо само фотографију Провалник из просторија СДС-а украо само фотографију
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    14h 56m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    16h 11m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    22h 2m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    20h 29m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    22h 21m
    0