Први испити у јуну, студенти у Српској неће бити оштећени

23.04.2020. 14:02
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Студентима у Српској биће обезбијеђено више испитних рокова и нико неће бити оштећен, а први термини за испите биће у јуну и јулу, казао је министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић.

Он је ово казао након сједнице Владе Рeпублике Српске, на којој је прихваћен Приједлог уредбе са законском снагом о допунама Закона о високом образовању, чиме ће бити омогућено, како је појаснио Рајчевић, да буду утврђени другачији испитни рокови.

Рајчевић је прецизирао да се Уредба односи на двије мјере.

- Овим се даје могућност да у условима ванредне ситуације, ванредног стања и другим оправданим ситуацијама министар уз сагласност Владе може да пропише начин на који ће бити организовани испити, те да може да утврди другачије рокове од оних који су прописани законом који је сада на снази - појаснио је Рајчевић.

Он је подсјетио да је одгођен априлски испитни рок, који је прописан Законом о високом образовању.

- Сада смо жељели да створимо законски основ да можемо да одредимо друге рокове у складу са епидемиолошком ситуацијом. Биће много испитних рокова и нико неће остати оштећен - нагласио је Рајчевић.

Према његовим ријечима, циљ Уредбе је да буде омогућено флексибилније дјеловање у условима ванредног стања и у складу са епидемиолошком ситуацијом.

Коментари 0
Повезане вијести
Отворен 21. међународни научно-стручни скуп "Инфотех-Јахорина 2022" Отворен 21. међународни научно-стручни скуп "Инфотех-Јахорина 2022"
Изградњом Студентског дома, Музичке академије и Ректората Источно Сарајево добија нову перспективу Изградњом Студентског дома, Музичке академије и Ректората Источно Сарајево добија нову пер...
Рајчевић: ЕТФ у Источном Сарајеву један од најреферентнијих организационих јединица Рајчевић: ЕТФ у Источном Сарајеву један од најреферентнијих организационих јединица
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    23h 34m
    1
  • Партизан мијења име!
    16h 16m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 49m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 23m
    2
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    19h 51m
    0