Prvi ispiti u junu, studenti u Srpskoj neće biti oštećeni

23.04.2020. 14:02
0
IZVOR: glassrpske.com

Studentima u Srpskoj biće obezbijeđeno više ispitnih rokova i niko neće biti oštećen, a prvi termini za ispite biće u junu i julu, kazao je ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević.

On je ovo kazao nakon sjednice Vlade Republike Srpske, na kojoj je prihvaćen Prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o visokom obrazovanju, čime će biti omogućeno, kako je pojasnio Rajčević, da budu utvrđeni drugačiji ispitni rokovi.

Rajčević je precizirao da se Uredba odnosi na dvije mjere.

- Ovim se daje mogućnost da u uslovima vanredne situacije, vanrednog stanja i drugim opravdanim situacijama ministar uz saglasnost Vlade može da propiše način na koji će biti organizovani ispiti, te da može da utvrdi drugačije rokove od onih koji su propisani zakonom koji je sada na snazi - pojasnio je Rajčević.

On je podsjetio da je odgođen aprilski ispitni rok, koji je propisan Zakonom o visokom obrazovanju.

- Sada smo željeli da stvorimo zakonski osnov da možemo da odredimo druge rokove u skladu sa epidemiološkom situacijom. Biće mnogo ispitnih rokova i niko neće ostati oštećen - naglasio je Rajčević.

Prema njegovim riječima, cilj Uredbe je da bude omogućeno fleksibilnije djelovanje u uslovima vanrednog stanja i u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Otvoren 21. međunarodni naučno-stručni skup "Infoteh-Jahorina 2022" Otvoren 21. međunarodni naučno-stručni skup "Infoteh-Jahorina 2022"
Izgradnjom Studentskog doma, Muzičke akademije i Rektorata Istočno Sarajevo dobija novu perspektivu Izgradnjom Studentskog doma, Muzičke akademije i Rektorata Istočno Sarajevo dobija novu per...
Rajčević: ETF u Istočnom Sarajevu jedan od najreferentnijih organizacionih jedinica Rajčević: ETF u Istočnom Sarajevu jedan od najreferentnijih organizacionih jedinica
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    14h 54m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    13h 38m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    8h 23m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    5h 22m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    5h 28m
    0