Прво рјешавати проблем бораца који су били у рову

22.07.2020. 22:05
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједништво, те Одбор ратних војних инвалида и Одбор породица погинулих бораца Борачке организације /БОРС/ Републике Српске заузели су став да је, све док се не ријеши проблем бораца Војске Републике Српске који су, како су навели, трунули у рововима четири и више година, недопустиво и размишљати о рјешавању других категорија.

- Kада се ријеше борачке категорије немамо ништа против да се ријеше и захтјеви Асоцијације Ствараоци Републике Српске - саопштено је из Предсједништва БОРС-а.

Предсједништво БОРС-а наводи да је за Борачку организацију проблем незапослених бораца најзначајније питање, а искрено вјерују и за власти у Републици Српској.

- Предсједништво БОРС-а и Одбор ратних војних инвалида и Одбор породица погинулих бораца никако не желе да умање значај који су дали чланови Асоцијације Ствараоци Републике Српске, али такође сматрају да је у рату била привилегија бавити се политиком у односу на ров - закључено је у саопштењу које је потписао предсједник Предсједништва БОРС-а Горан Рогић.

Странке које партиципирају у Народној скупштини Српске јуче су на Палама потписале Изјаву о подршци иницијативи за рјешавање питања стваралаца Републике Српске, односно о исплати валоризоване накнаде за ратни период за посланике у првом сазиву Народне скупштине, три члана Предсједништва и чланове Владе Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Други круг бесплатних систематских прегледа у Болници „Србија“ за борачку популацију из Источног Новог Сарајева Други круг бесплатних систематских прегледа у Болници „Србија“ за борачку популацију из Ис...
Бесплатни систематски прегледи у Болници „Србија“ за борачку популацију из Источног Новог Сарајева Бесплатни систематски прегледи у Болници „Србија“ за борачку популацију из Источног Новог ...
Кључа незадовољство бораца Кључа незадовољство бораца
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    4h 50m
    0
  • Српски Колорадо јединствен у Европи: Чудо природе за које многи нису чули (ВИДЕО)
    19h 11m
    0
  • Жељко Пржуљ - "Сами на свијету" (одломак)
    2h 58m
    0
  • Милан Ракић, пјесник, дипломата и тајни агент: Волио је двије жене и ослободио Косово
    3h 12m
    0
  • Шахиста Предраг Батинић првак Града Источно Сарајево
    20h 42m
    0