Пуне болнице у Стокхолму, љекари траже помоћ

09.12.2020. 18:05
0
ИЗВОР: Sputnik

Директор система за здравствену његу и заштиту Стокхолма, апеловао је на шведску владу да им пошаље медицинске раднике и друго болничко особље, док се престоница бори са другим таласом пандемије који је довео до попуњености одјељења за интензивну негу.

- Потребна нам је помоћ -  рекао је на конференцији за новинаре Бјорн Ериксон, директор система за здравствену заштиту и његу за Стокхолм.

Он је упозорио да су готово сви кревети на одјељењима за интензивну његу заузети и да је потребно боље поштовање препорука владе како би се смањио притисак на здравствени систем.

- Једноставно није вриједно одлазити на пиће након посла, ићи у гужве и куповати божићне поклоне, посљедице су ужасне - навео је Ериксон.

Шведска није одлучила да уведе било какве мјере карантина, као што је то био случај у другим европским земљама. У земљи је до сада потврђено скоро 7.300 смртних случајева, а број умрлих од ковид-19 по глави становника у Шведској знатно је већи него у сусједним нордијским државама, извјештава Ројтерс.

Стокхолм је међу најтеже погођеним подручјима, са 2.836 смртних случајева од посљедица ковид-19 од почетка пандемије. Након затишја у љето и јесен, број заражених поново расте.

Због тога је посљедњих недјеља шведска влада пооштрила ограничења по питању јавних окупљања, док је средњим школама наређено да пређу на онлајн наставу до краја полугодишта.

Влада је саопштила да ће од парламента затражити већа овлашћења да уведе мјере затварања објеката као што су тржни центри и теретане.

Поштовање мјера у Шведској је до сада било углавном на добровољној основи, пренио је Танјуг.

Коментари 0
Повезане вијести
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Тимотија и Ковач на проби у АИК-у Тимотија и Ковач на проби у АИК-у
Пластичним пиштољем који је купио у БиХ опљачкао три банке у Швајцарској Пластичним пиштољем који је купио у БиХ опљачкао три банке у Швајцарској
Најчитаније
  • Крвава бајка – масовно стријељање ђака у Крагујевцу
    22h 32m
    3
  • Пале: Ухапшено лице због наношења тешких тјелесних повреда
    21h 21m
    0
  • „Пуцајте, ја и даље држим час“ - Херојска прича о страдању професора из Крагујевца
    22h 5m
    9
  • Најављени прекиди у испоруци електричне енергије
    11h 51m
    0
  • У „Бајадери“ пронађени црви
    21h 40m
    1