Путописац Тиаго Фереира из Бразила посјетио Пале и Јахорину

13.02.2021. 14:50
0
ИЗВОР: Катера

Бразилац Тиаго Фереира, који живи у Србији, посјетио је протеклих дана општину Пале и олимпијску планину Јахорину, гдје је завршио снимање првог циклуса емисије "Тиагов Балкан" у 2021. години.

Како је написао на свом "Инстаграм" профилу, Фереиру су на Јахорини дочекали директор Туристичке организације "Јахорина" Игор Тошић и секретар Планинарског друштва "Јаворина" из Пала Симо Терзић, са којима је, како је написао, провео угодно вријеме на планини.

Слика

Фото: Тиаго Фереира/Инстаграм

Емисија снимљена на Јахорини је емисија о природним богатствима и обичајима са наших простора, гдје су се Тиаго и његов тим сарадника потрудио да уживајући на скијању на Јахорини и боравку у Палама дочарају гледаоцима дио богате туристичке понуде.

Долазак Тиага и његових сарадника у Пале и на Јахорину иницирао је секретар ПД "Јаворина" Симо Терзић, који је за Катеру рекао да након што је видио колико Бразилац воли Србију и српски народ, језик, писмо којим пише на својим друштвеним налозима и колико ужива учећи о Србима и њиховим обичајима, одлучио је да га позове да посјети ове крајеве.

- Током боравка у нашем граду, Тиаго и његови пријатељи су били смјештени у угодном амбијенту етно села "Долина мира" у Палама, а важну логистичку подршку њиховом што угоднијем боравку пружили су директор ТО "Јахорина" Игор Тошић, ОЦ "Јахорина" и Туристичка агенција "Jahorina prestige" - каже Терзић.

Терзић је истакао да су Бразилац Тиаго Фереира и његови пријатељи из Србије били одушевљени посјетом и туристичком понудом, те да су поручили да ће свима препоручити да посјете Пале и Јахорину, те да за путописну емисију која је овдје снимљена, тврде да ће сигурно бити једна од најбољих путописних емисија снимљених о Јахорини.

Фереира је на свом "Инстаграм" профилу, такође, написао да су се дружили са планинарима и скијашима који се на Јахорини спремају за озбиљна такмичења, те да је имао прилику и част да се упозна и са дјевојком која је прва жена пилот путничког авиона Биљану Абулу, а о којој смо раније разговарали у интервјуу за наш портал.

Тиаго Фереира, популарни Бразилац и често помињан као "натурализовани" Србин, је иначе блогер и путописац, туристички консултант, власник је и туристичких агенција "Талас травел - ДМЦ" и "Bem-vindo à Sérvia", те члан УО "Serbia4youg". Аутор је емисија "Тиагов Балкан", која се емитује на каналу "Балкан трип ТВ".

Коментари 0
Повезане вијести
За малом Данком се и даље трага За малом Данком се и даље трага
Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке
Наставља се потрага за тијелом двогодишње дјевојчице Наставља се потрага за тијелом двогодишње дјевојчице
Најчитаније
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    22h 34m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    21h 47m
    0
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    4h 37m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    42m
    0
  • Посни роштиљ од кромпира
    13m
    0