Putopisac Tiago Fereira iz Brazila posjetio Pale i Jahorinu

13.02.2021. 14:50
0
IZVOR: Katera

Brazilac Tiago Fereira, koji živi u Srbiji, posjetio je proteklih dana opštinu Pale i olimpijsku planinu Jahorinu, gdje je završio snimanje prvog ciklusa emisije "Tiagov Balkan" u 2021. godini.

Kako je napisao na svom "Instagram" profilu, Fereiru su na Jahorini dočekali direktor Turističke organizacije "Jahorina" Igor Tošić i sekretar Planinarskog društva "Javorina" iz Pala Simo Terzić, sa kojima je, kako je napisao, proveo ugodno vrijeme na planini.

Slika

Foto: Tiago Fereira/Instagram

Emisija snimljena na Jahorini je emisija o prirodnim bogatstvima i običajima sa naših prostora, gdje su se Tiago i njegov tim saradnika potrudio da uživajući na skijanju na Jahorini i boravku u Palama dočaraju gledaocima dio bogate turističke ponude.

Dolazak Tiaga i njegovih saradnika u Pale i na Jahorinu inicirao je sekretar PD "Javorina" Simo Terzić, koji je za Kateru rekao da nakon što je vidio koliko Brazilac voli Srbiju i srpski narod, jezik, pismo kojim piše na svojim društvenim nalozima i koliko uživa učeći o Srbima i njihovim običajima, odlučio je da ga pozove da posjeti ove krajeve.

- Tokom boravka u našem gradu, Tiago i njegovi prijatelji su bili smješteni u ugodnom ambijentu etno sela "Dolina mira" u Palama, a važnu logističku podršku njihovom što ugodnijem boravku pružili su direktor TO "Jahorina" Igor Tošić, OC "Jahorina" i Turistička agencija "Jahorina prestige" - kaže Terzić.

Terzić je istakao da su Brazilac Tiago Fereira i njegovi prijatelji iz Srbije bili oduševljeni posjetom i turističkom ponudom, te da su poručili da će svima preporučiti da posjete Pale i Jahorinu, te da za putopisnu emisiju koja je ovdje snimljena, tvrde da će sigurno biti jedna od najboljih putopisnih emisija snimljenih o Jahorini.

Fereira je na svom "Instagram" profilu, takođe, napisao da su se družili sa planinarima i skijašima koji se na Jahorini spremaju za ozbiljna takmičenja, te da je imao priliku i čast da se upozna i sa djevojkom koja je prva žena pilot putničkog aviona Biljanu Abulu, a o kojoj smo ranije razgovarali u intervjuu za naš portal.

Tiago Fereira, popularni Brazilac i često pominjan kao "naturalizovani" Srbin, je inače bloger i putopisac, turistički konsultant, vlasnik je i turističkih agencija "Talas travel - DMC" i "Bem-vindo à Sérvia", te član UO "Serbia4youg". Autor je emisija "Tiagov Balkan", koja se emituje na kanalu "Balkan trip TV".

Komentari 0
Povezane vijesti
Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji
U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    10h 12m
    8
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    12h 43m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    10h 26m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    10h 18m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    2h 33m
    0