Радник поште отпуштен јер је пијан долазио на посао

20.07.2024. 20:15
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Радник Хрватске поште (ХП) на подручју Загреба, добио је отказ јер је често био пијан на послу и није на вријеме уручивао пошиљке, а одлуци о отказу успротивио се синдикат ХП тврдећи да "ХП није узео у обзир све околности случаја, прије свега да се поштар лијечи од алкохолизма, да није намјерно починио повреде радне дисциплине, као и да му треба подстицај у лијечењу".

Радник је затим тужио Пошту тражећи да се одлука о отказу поништи, а као аргумент у парници користио је противљење синдиката, преноси Слободна Далмација.

- Ја сам лијечени алкохоличар, посрнуо сам и више нисам могао да станем након једног пића. Отишао сам 15 дана у болницу на лијечење. Сада сам добро и молим за још једну прилику - навео је поштар.

Судија је одбацио његов захтјев, наводећи да из документације произлази да је поштар кренуо на лијечење тек након отказа у августу прошле године.

Као непосредан повод за отказ Пошта је навела контролу на радном мјесту прошле године у јуну, када му је измјерено 1,11 промила алкохола.

Раније је већ био упозораван на кршења дисциплине - једном због неиспоручивања пошиљке, а други пут јер је на послу имао чак 3,17 промила алкохола у крви.

- Приликом задње контроле, осим алкохола, утврђене су и друге велике неправилности у раду. Тачније, достава више стотина пошиљака које је задужио каснила је више од мјесец дана, а неке пошиљке су недостајале, на шта је поштар рекао да их је изгубио - саопштила је Хрватска пошта.

У претходном случају за једну пошиљку, која се водила као уручена, утврђено је да се налазила у његовој кући, што "упућује на вољни елемент прикривања пропуста у раду који су могли резултирати штетом за корисника и послодавца", рекли су у ХП.

Судија је потврдио да је отказ био потпуно законит и оправдан и наложио отпуштеном раднику да Пошти надокнади 625 евра трошкова парничног поступка.

Коментари 0
Повезане вијести
У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 КМ У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 КМ
Када радник има право на скраћено радно вријеме? Када радник има право на скраћено радно вријеме?
Радник пао са зграде, тешко повријеђен Радник пао са зграде, тешко повријеђен
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 35m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 58m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 31m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 28m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 19m
    0