Рајилић: Правосуђе БиХ не занимају српске жртве

19.12.2019. 18:25
0
ИЗВОР: Srna

Правосуђе БиХ не занимају српске жртве, што доказује чињеница да још нико није одговарао за злочин на Никољдан 19. децембра 1992. у Горњој Јошаници код Фоче, када је муслиманска војска из Горажда на кућном прагу свирепо убила 56 мјештана, рекла је Срни предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић.

Рајилићева је навела да правосуђе БиХ не ради свој посао јер, како је нагласила, није могуће да прођу деценије и више, а да нико није одговарао иако постоје свједоци, убијени и зна се да је злочин у Горњој Јошаници почињен.

Она је нагласила да је за правосуђе БиХ обично тако када је ријеч о српским жртвама, те додала да у правосудном систему БиХ нико не жели ни да се сјети да те жртве постоје.

-Чини ми се понекад да то правосуђе личи на невладине организације из ФБиХ, које по њиховој наруџби и политици више служи за прогон и уништење Срба из БиХ, јер ако нико никада није крив за српске жртве, како ћемо то другачије протумачити- рекла је Рајилићева.

На Никољдан, 19. децембра 1992. године муслиманска војска из Горажда на кућном прагу свирепо је убила 56 мјештана Горње Јошанице код Фоче, међу њима 16 из породице Вишњић.

Двадесет седам година од злочина званично је обиљежено у мају, на љетњи Никољдан, а породице погинулих данас су на гробљима у Јошаници и Фочи прислужиле свијеће за душе невино страдалих.

Коментари 0
Повезане вијести
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    13h 21m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    14h 36m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    20h 27m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    18h 54m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    20h 46m
    0