Расписан конкурс за школовање кадета на грчким војним академијама

20.06.2024. 14:30
0
ИЗВОР: srna.rs

Министарство одбране у Савјету министара објавило је данас јавни конкурс за школовање шест кадета на војним академијама Оружаних снага Грчке за школску 2024/2025. годину, који ће бити отворен у наредних 15 дана.

Конкурс је објављен за пријем два кандидата на Војну академију копнене војске, два за Војну академију за официре служби /један смјер медицина и један смјер економија/, те по једног за Ваздухопловну војну академију и Војну академију за официре санитетске службе, саопштено је из овог министарства.

Осим општих услова за пријаву на војне академије, кандидати морају испуњавати и посебне услове, а то су завршена средња школа четврти степен /да је наставним планом и програмом предмет математика био заступљен најмање двије године у току средњег образовања/, те да су постигли укупан успјех током школовања најмање добар, да нису млађи од 18 и старији од 21 године за Војну академију Копнене војске, Ваздухопловну војну академију, Војну академију за официре служби – смјер економија и Војну академију за официре санитетске службе, односно старији од 20 година за Војну академију за официре службе – смјер медицина, на дан 1. октобра ове године.

Кандидати за Ваздухопловну војну академију - смјер пилот не смију имати висину већу од 1,90 метара и висину трупа већу од метар. Вид и слух кандидата морају бити одлични.

Кандидати пријављени на јавни конкурс проћи ће тест физичке спремности, психо тест, тестове општег знања и познавања енглеског језика и интервју.

О условима конкурса кандидати се могу информисати и преузети потребну документацију за пријаву на линку - http://www.mod.gov.ba/aktuelnosti/oglasi/?id=107821.

Уколико имају неке нејасноће, упит могу послати на званичну мејл адресу kadet@mod.gov.ba,
наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
И Грчка остала без електричне енергије И Грчка остала без електричне енергије
„Насиље није опција, заједно смо и љепши и јачи“ – поручили ученици власеничке средње школе (ФОТО/ВИДЕО) „Насиље није опција, заједно смо и љепши и јачи“ – поручили ученици власеничке средње школ...
У лигњама пронађено 109 килограма кокаина, одредиште била Хрватска У лигњама пронађено 109 килограма кокаина, одредиште била Хрватска
Најчитаније
  • Од пуцња у Сарајеву до Панчева - Како живе потомци браће Гаврила Принципа (ВИДЕО)
    9h 37m
    17
  • Говор владике Николаја на Видовдан 1916. године
    4h 16m
    1
  • Његош Плакаловић именован за замјеника начелника општине Источни Стари Град
    23h 46m
    10
  • Змија отровница ујела четворогодишње дијете!
    20h 55m
    0
  • Још једна тешка несрећа на путевима у БиХ, погинуле двије особе
    22h 59m
    0