Raspisan konkurs za školovanje kadeta na grčkim vojnim akademijama

20.06.2024. 14:30
0
IZVOR: srna.rs

Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara objavilo je danas javni konkurs za školovanje šest kadeta na vojnim akademijama Oružanih snaga Grčke za školsku 2024/2025. godinu, koji će biti otvoren u narednih 15 dana.

Konkurs je objavljen za prijem dva kandidata na Vojnu akademiju kopnene vojske, dva za Vojnu akademiju za oficire službi /jedan smjer medicina i jedan smjer ekonomija/, te po jednog za Vazduhoplovnu vojnu akademiju i Vojnu akademiju za oficire sanitetske službe, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Osim opštih uslova za prijavu na vojne akademije, kandidati moraju ispunjavati i posebne uslove, a to su završena srednja škola četvrti stepen /da je nastavnim planom i programom predmet matematika bio zastupljen najmanje dvije godine u toku srednjeg obrazovanja/, te da su postigli ukupan uspjeh tokom školovanja najmanje dobar, da nisu mlađi od 18 i stariji od 21 godine za Vojnu akademiju Kopnene vojske, Vazduhoplovnu vojnu akademiju, Vojnu akademiju za oficire službi – smjer ekonomija i Vojnu akademiju za oficire sanitetske službe, odnosno stariji od 20 godina za Vojnu akademiju za oficire službe – smjer medicina, na dan 1. oktobra ove godine.

Kandidati za Vazduhoplovnu vojnu akademiju - smjer pilot ne smiju imati visinu veću od 1,90 metara i visinu trupa veću od metar. Vid i sluh kandidata moraju biti odlični.

Kandidati prijavljeni na javni konkurs proći će test fizičke spremnosti, psiho test, testove opšteg znanja i poznavanja engleskog jezika i intervju.

O uslovima konkursa kandidati se mogu informisati i preuzeti potrebnu dokumentaciju za prijavu na linku - http://www.mod.gov.ba/aktuelnosti/oglasi/?id=107821.

Ukoliko imaju neke nejasnoće, upit mogu poslati na zvaničnu mejl adresu kadet@mod.gov.ba,
navodi se u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
I Grčka ostala bez električne energije I Grčka ostala bez električne energije
„Nasilje nije opcija, zajedno smo i ljepši i jači“ – poručili učenici vlaseničke srednje škole (FOTO/VIDEO) „Nasilje nije opcija, zajedno smo i ljepši i jači“ – poručili učenici vlaseničke srednje škol...
U lignjama pronađeno 109 kilograma kokaina, odredište bila Hrvatska U lignjama pronađeno 109 kilograma kokaina, odredište bila Hrvatska
Najčitanije
  • Od pucnja u Sarajevu do Pančeva - Kako žive potomci braće Gavrila Principa (VIDEO)
    9h 22m
    17
  • Govor vladike Nikolaja na Vidovdan 1916. godine
    4h 1m
    1
  • Njegoš Plakalović imenovan za zamjenika načelnika opštine Istočni Stari Grad
    23h 31m
    10
  • Zmija otrovnica ujela četvorogodišnje dijete!
    20h 40m
    0
  • Još jedna teška nesreća na putevima u BiH, poginule dvije osobe
    22h 44m
    0