Ратни командант тзв. Армије БиХ призива 1992. годину и сукобе

11.01.2022. 19:51
5
ИЗВОР: СРНА

Ратни командант тзв. Армије РБиХ Хамдија Абдић рекао је вечерс да у Бужиму и околини прате ситуацију у БиХ, посебно у Републици Српској љути што не могу ништа предузети, али је истакао да ће, ако институције не буду радиле свој посао, вјероватно доћи до онога до чега је дошло 1992. године.

Абдић, звани Тигар, осврнуо се на прославу 9. јануара, Дана Републике Српске, наводећи како су "љути јер не могу ништа предузети, јер им то закон не дозвољава".

- Не треба да се самоорганизујемо, имамо институције, желимо само да натјерамо и дамо им поруку да раде свој посао. А, не буду ли радили, вјероватно ће доћи до онога до чега је дошло 1992. године, то је неизбјежно - рекао је овај ратни командант тзв. Армије РБиХ за Хајат телевизију.

Ако се настави тим темпом, каже, "наравно да је неминовно да дође до одређених сукоба".

Грађанима БиХ је поручио "да се не плаше, али да буду спремни".

- Јачи смо 100 пута него што смо били 1992, имамо институције, снагу. Када су у питању ти неки унутарњи сукоби, они немају шансу са нама -  запријето је ратни командант тзв. Армије БиХ, али је додао да то "не призива нико".

Додаје да је "ангажман међународне заједнице слаб", као и да "овдје без силе нема ништа", појаснивши да ту мисли на НАТО и међународне снаге.

Коментари 5
 • Generic placeholder image
  vojnik 13.01.2022. 10:40
  Nikad budala neće nestati. Kad jedna budala uzme oružje 100 pametnih mu ništa ne može
 • Generic placeholder image
  Исток 12.01.2022. 10:09
  Ми нећемо мучити, клати и сл. Не, ми смо људи. Али то не значи да нећемо учинити све остало да вам смањимо бројно стање... опет.
 • Generic placeholder image
  Ojjjj 11.01.2022. 22:18
  Pa jel ima sad ijedan stranac da reaguje na otvoreni poziv na rat ili ce samo nas srbe kaznjavati? A tigre i nisi nesto ooasan, jajaro obicna....
 • Generic placeholder image
  Strašno 11.01.2022. 21:17
  Evo smo se prepali pravo. Nemoj više tigre molim te.
 • Generic placeholder image
  Mare 11.01.2022. 20:39
  Koliko vidim ovi se ozbiljno spremaju.. Red je da i mi pocnemo
Повезане вијести
Рамиз Дрековић остаје на слободи, потврђена ослобађајућа пресуда Рамиз Дрековић остаје на слободи, потврђена ослобађајућа пресуда
Прекршајни налог за истицање ратне заставе такозване Армије БиХ у Источном Новом Сарајеву Прекршајни налог за истицање ратне заставе такозване Армије БиХ у Источном Новом Сарајеву
Ратна застава такозване Армије РБиХ истакнута на возилу у Источном Сарајеву (ФОТО) Ратна застава такозване Армије РБиХ истакнута на возилу у Источном Сарајеву (ФОТО)
Најчитаније
 • Возачи одустају од вожње на плин
  20h 23m
  3
 • Помозимо Игору да отпутује на операцију
  6h 30m
  0
 • Немања Цуровић побједник Сабора гуслара "Романијо, горо од јунака"
  8h 6m
  0
 • „BMW-om“ извалио стуб уличне расвјете код "Електропривреде" (ВИДЕО)
  23h 37m
  0
 • Стравична несрећа у Калесији: "Голфом" се забио у пумпу
  22h 57m
  0