Регоје: Највећи циљеви за ову годину балканско и европско одличје

28.02.2022. 18:07
0
ИЗВОР: Катера

Анђелина Регоје, млада џудисткиња „Спарте“ из Источне Илиџе једна је од најбољих представника свог клуба и међу најуспјешнијим спортистима града Источно Сарајево.

За 13 година, колико се бави џудоом, освојила је медаље на бројним државним и регионалним такмичењама у свим старосним категоријама. 

Међу највриједнијим је злато са Првенства БиХ за кадете и сребро са Првенства БиХ за сениоре, чиме се изборила за своје мјесто у репрезентацији БиХ.

Ове године, трећу годину за редом, проглашена је за сениорског првака Републике Српске, а у пријатном разговору за портал Катера, Регоје нам је открила какав је осјећај поново добити овакво признање.

- Бити три пута сениорски првак Републике Српске је велика част, поготово што још увијек нисам сениорка по узрасној доби. Срећа и понос су на првом мјесту, али и одговорност и подстицај који ме тјерају на остваривање још бољих резултата и успјеха – рекла је наша саговорница, истичући да је осјећај неописив.

Регоје додаје да јој је тешко да издвоји само нека признања, да је на све поносна, али да ако мора, издваја још два пета мјеста на првенствима Балкана, и прва мјеста на првенствима Републике Српске и БиХ у свим узрасним категоријама, од полетараца до сениора.

Слика

 

Фото: Уступљена фотографија

Враћајући се на почетке своје каријере, Регоје се присјетила да је дјетету од пет година, колико је она тада имала, тренинг био игра и забава, али да, када се роди љубав према борбама, све постаје озбиљније и теже. 

- Много изгубљених и још више добијених борби учиниле су ме искуснијом. Тешко је тренирати, а у исто вријеме посветити се школи и другим свакодневним обавезама – рекла је наша саговорница, напомињући да је најтеже посветити вријеме и уложити много труда у припреме за важно такмичење и вратити се кући поражен.

Осврћући се на нову такмичарску годину, Анђелина каже да је очекује много важних такмичења.

- Мој и циљ мојих тренера за ову годину су првенства Српске и БиХ за јуниоре, сениоре до 23 године и старије сениоре, те пласман на првенства Балкана и Европе, као и наступ на европским куповима - додаје Регоје.

Истиче да јој је ове године циљ освојити балканску и европску медаљу.

- Највећи и реално остварив циљ ми је отићи на Олимпијске игре, које су сан сваког спортисте и, ако Бог да, освојити најсјајнију медаљу – закључила је Регоје.

Биографија:

Анђелина Регоје рођена је 18. 7. 2003. године у Источном Сарајеву. Тренутно иде у четврти разред Економске школе у Средњошколском центру Источна Илиџа. 

Планира уписати економски факултет, као и полицијску академију.

Коментари 0
Повезане вијести
Анђелина Регоје првакиња БиХ у џудоу Анђелина Регоје првакиња БиХ у џудоу
Огњен Газдић и Анђелина Регоје сениорски прваци Републике Српске Огњен Газдић и Анђелина Регоје сениорски прваци Републике Српске
Анђелинина награда доказ квалитетног и преданог рада Анђелинина награда доказ квалитетног и преданог рада
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    20h 11m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    16h 8m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    22h 15m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    19h 29m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    18h 27m
    0