Regoje: Najveći ciljevi za ovu godinu balkansko i evropsko odličje

28.02.2022. 18:07
0
IZVOR: Katera

Anđelina Regoje, mlada džudistkinja „Sparte“ iz Istočne Ilidže jedna je od najboljih predstavnika svog kluba i među najuspješnijim sportistima grada Istočno Sarajevo.

Za 13 godina, koliko se bavi džudoom, osvojila je medalje na brojnim državnim i regionalnim takmičenjama u svim starosnim kategorijama. 

Među najvrijednijim je zlato sa Prvenstva BiH za kadete i srebro sa Prvenstva BiH za seniore, čime se izborila za svoje mjesto u reprezentaciji BiH.

Ove godine, treću godinu za redom, proglašena je za seniorskog prvaka Republike Srpske, a u prijatnom razgovoru za portal Katera, Regoje nam je otkrila kakav je osjećaj ponovo dobiti ovakvo priznanje.

- Biti tri puta seniorski prvak Republike Srpske je velika čast, pogotovo što još uvijek nisam seniorka po uzrasnoj dobi. Sreća i ponos su na prvom mjestu, ali i odgovornost i podsticaj koji me tjeraju na ostvarivanje još boljih rezultata i uspjeha – rekla je naša sagovornica, ističući da je osjećaj neopisiv.

Regoje dodaje da joj je teško da izdvoji samo neka priznanja, da je na sve ponosna, ali da ako mora, izdvaja još dva peta mjesta na prvenstvima Balkana, i prva mjesta na prvenstvima Republike Srpske i BiH u svim uzrasnim kategorijama, od poletaraca do seniora.

Slika

 

Foto: Ustupljena fotografija

Vraćajući se na početke svoje karijere, Regoje se prisjetila da je djetetu od pet godina, koliko je ona tada imala, trening bio igra i zabava, ali da, kada se rodi ljubav prema borbama, sve postaje ozbiljnije i teže. 

- Mnogo izgubljenih i još više dobijenih borbi učinile su me iskusnijom. Teško je trenirati, a u isto vrijeme posvetiti se školi i drugim svakodnevnim obavezama – rekla je naša sagovornica, napominjući da je najteže posvetiti vrijeme i uložiti mnogo truda u pripreme za važno takmičenje i vratiti se kući poražen.

Osvrćući se na novu takmičarsku godinu, Anđelina kaže da je očekuje mnogo važnih takmičenja.

- Moj i cilj mojih trenera za ovu godinu su prvenstva Srpske i BiH za juniore, seniore do 23 godine i starije seniore, te plasman na prvenstva Balkana i Evrope, kao i nastup na evropskim kupovima - dodaje Regoje.

Ističe da joj je ove godine cilj osvojiti balkansku i evropsku medalju.

- Najveći i realno ostvariv cilj mi je otići na Olimpijske igre, koje su san svakog sportiste i, ako Bog da, osvojiti najsjajniju medalju – zaključila je Regoje.

Biografija:

Anđelina Regoje rođena je 18. 7. 2003. godine u Istočnom Sarajevu. Trenutno ide u četvrti razred Ekonomske škole u Srednjoškolskom centru Istočna Ilidža. 

Planira upisati ekonomski fakultet, kao i policijsku akademiju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Anđelina Regoje prvakinja BiH u džudou Anđelina Regoje prvakinja BiH u džudou
Ognjen Gazdić i Anđelina Regoje seniorski prvaci Republike Srpske Ognjen Gazdić i Anđelina Regoje seniorski prvaci Republike Srpske
Anđelinina nagrada dokaz kvalitetnog i predanog rada Anđelinina nagrada dokaz kvalitetnog i predanog rada
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    7h 12m
    6
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    7h 17m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    8h 9m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    20h 39m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    8h 23m
    0