Романија - хладна вода са Кнежак извора (ВИДЕО)

13.09.2021. 18:17
2
ИЗВОР: Катера

Свако ко је попио гутљај хладне воде са Романије, како год да се звао и гдје год да га је пут однио, тај укус никада није заборавио.

Срећни су они који могу да пјевају о тој води, али и они који је данас само сањају, или се њој враћају, а најсрећнији су они који могу сваког дана да је пију, сликовито објашњава Кнежак извор аутор магазина "Око" Далибор Жарић на Радио-телевизији Србије.

Екипа магазина "Око" и РТС-а из Београда посјетила је протеклих дана општину Соколац и мјесто Кнежина, гдје се налази чувени Кнежак извор.

Тај извор Жарић описује као "извор романијске филозофије, начина живота и воде која још није пресушила и склизнула са непца у незаборав. Овдје историја и спаја и раздваја".

У овој емисији приказан је и данашњи живот Сокочана и житеља околних села на соколачкој општини, те зашто је повратничко село Шахбеговићи данас цијело исцртано муралима и које су то поруке које ти мурали шаљу.

Екипа магазина "Око" посјетила је и села Соколовиће и Кнежину, попили гутљај хладне воде и разговарали са најпознатијим нежењом са Равне Романије.

Више о томе погледајте на снимку испод.

Видео: РТС

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Simam 06.12.2021. 22:56
    Knežina je zaslužila mnogo značajnije mjesto na turistčkoj karti BiH.
  • Generic placeholder image
    Mile 13.09.2021. 20:30
    Ma bravo gospodine , odavno ljepsi video nisam gledao ,ili je to sto je Romanija moj rodni kraj ,ali zaista ima toga mnogo lijepog jos da se vidi i snimi .Ali izgleda da je malo kome interesantna osim onima koji su tu rodeni ,zaboravljena od svih ,nema fabrika nema ulaganja samo politika
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Митрополит Хризостом на Велики четвртак служи литургију на Равној Романији Митрополит Хризостом на Велики четвртак служи литургију на Равној Романији
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 53m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 37m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 22m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 21m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 27m
    0