Рукометаши "Гласинца" остварују циљ

19.10.2021. 11:58
0
ИЗВОР: Срна

Рукометни клуб "Гласинац" са Сокоца је сениорски јесењи првак Друге лиге Републике Српске, групе "Исток", што значи да је 99 одсто остварио свој дугогодишњи циљ и сан - пласман у Прву лигу Српске, рекао је Срни тренер Јован Боровчанин.

Он је подсјетио да их наставак сениорске сезоне очекује у фебруару и да се сада окрећу Кантоналној лиги, гдје учествују захваљујући добрим резултатима и озбиљном раду у Клубу, који све више привлачи младе на Сокоцу.

Ријеч је о веома квалитетној лиги у БиХ која обухвата клубове од Горажда до Високог.

- Наши момци су до децембра заузети утакмицама и са свим што је њима потребно у овом узрасту да би даље напредовали у рукомету - рекао је тренер Боровчанин.

Он је изразио наду да ће Клуб, осим добрих резултата, стећи и друге неопходне услове да соколачки "Гласинац" уђе у Прву лигу Републике Српске, која креће наредне године у октобру, те да ће сениори овог тима добити подршку шире заједнице и предузетника.

Боровчанин је нагласио да су најмлађи рукометаши "Гласинца" синоћ на свом терену у пријатељском сусрету побиједили "Раднички" из Горажда резултатом 29:26, што тренеру млађих селекција овог тима Ненаду Глушици представља велико задовољство будући да је противничка екипа дошла из "града рукомета".

- За будућност Клуба не треба да бринемо јер је тренер Глушица окупио велики број млађих дјечака који желе да раде - рекао је Боровчанин.

Он је подсјетио да наредног викенда почиње Омладинска дјечија лига Републике Српске, гдје дјечаци "Гласинца" на првом турниру гостују у Добоју.

Коментари 0
Повезане вијести
Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог
На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Најчитаније
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    22h 46m
    6
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    2h 1m
    0
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    4h 47m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    7h 27m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    4h 20m
    1