Rukometaši "Glasinca" ostvaruju cilj

19.10.2021. 11:58
0
IZVOR: Srna

Rukometni klub "Glasinac" sa Sokoca je seniorski jesenji prvak Druge lige Republike Srpske, grupe "Istok", što znači da je 99 odsto ostvario svoj dugogodišnji cilj i san - plasman u Prvu ligu Srpske, rekao je Srni trener Jovan Borovčanin.

On je podsjetio da ih nastavak seniorske sezone očekuje u februaru i da se sada okreću Kantonalnoj ligi, gdje učestvuju zahvaljujući dobrim rezultatima i ozbiljnom radu u Klubu, koji sve više privlači mlade na Sokocu.

Riječ je o veoma kvalitetnoj ligi u BiH koja obuhvata klubove od Goražda do Visokog.

- Naši momci su do decembra zauzeti utakmicama i sa svim što je njima potrebno u ovom uzrastu da bi dalje napredovali u rukometu - rekao je trener Borovčanin.

On je izrazio nadu da će Klub, osim dobrih rezultata, steći i druge neophodne uslove da sokolački "Glasinac" uđe u Prvu ligu Republike Srpske, koja kreće naredne godine u oktobru, te da će seniori ovog tima dobiti podršku šire zajednice i preduzetnika.

Borovčanin je naglasio da su najmlađi rukometaši "Glasinca" sinoć na svom terenu u prijateljskom susretu pobijedili "Radnički" iz Goražda rezultatom 29:26, što treneru mlađih selekcija ovog tima Nenadu Glušici predstavlja veliko zadovoljstvo budući da je protivnička ekipa došla iz "grada rukometa".

- Za budućnost Kluba ne treba da brinemo jer je trener Glušica okupio veliki broj mlađih dječaka koji žele da rade - rekao je Borovčanin.

On je podsjetio da narednog vikenda počinje Omladinska dječija liga Republike Srpske, gdje dječaci "Glasinca" na prvom turniru gostuju u Doboju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Najčitanije
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    23h 41m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    2h 34m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    9h 40m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    8h 7m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    3h 49m
    0