Рукометаши "Славије" на новом почетку

17.09.2021. 21:26
0
ИЗВОР: sportdc.net

Рукометаши "Славије" из Источног Сарајева у недјељу ће почети нову сезону, повратничку у Прву лигу Републике Српске.

Након тешке ситуације у којој су се нашли прошле године, те иступања из Премијер лиге Босне и Херцеговине, практично и гашења клуба, неки нови вјетрови су почели дувати у Источном Сарајеву.

Нова управа је стигла, одрађене су кратке припреме за нову сезону, те већ у недјељу утакмицом против "Дервенте" Cоколови улазе у ново првенство.

- Ситуација није идеална, али битно је да смо клуб спасили од гашења и да се почињемо стабилизовати. Нисмо имали времена за неке дуже припреме, а и оно што смо одрадили често нисмо били потпуно комплетни. Сигурно је да нисмо спремни максимално за првенство и да ћемо тек кроз утакмице у лиги стићи до неке форме. Оно што ја могу да обећам јесте велику борбу и да ће као и увијек момци са максималним мотивом да се боре за Славијин дрес. Шта ће нам то донијети, колико ће нам то бодова донијети, заиста је незахвално у овом тренутку прогнозирати, рекао је за портал SportDC тренер "Славије" Борис Тешановић.

Окосницу "Славијине" екипе чиниће прекаљени асови "Славије", који су имали ту прилику да играју већ Прву лигу са Соколовима и обезбиједе улазак у Премијер лигу.

- Екипа је састављена од групе искусних играча и групе младих играча који тек требају да осјете сениорски рукомет. Сигурно да они у овом моменту нису још спремни за све изазове које носи сениорски рукомет. Имали смо неких долазака, играчи су долазили у ходу, није било довољно времена за неко уигравања, па ћемо и са тим морати временом да се упознамо - истиче Тешановић.

Прва лига Републике Српске могла би да буде непознаница, али исто тако и добра прилика за стаблизацију, посебно након најновијих догађања.

- Екипу "Дервенте" искрено не познајем сада. Не знам колико је ту неких старијих играча и са каквим кадром долазе у госте. Опет, прије неколико дана сам добио информацију да "Локомотива" и "Приједор" иступају из лиге, па сам и тражио тумачење правилника, да ли то значи да нико неће испадати из Прве лиге ове сезоне. То би нам на психолошком плану доста значило јер би млади рукометаши могли да добију више шансе и не бисмо били под неким притиском резултата да нам "гори" да побједимо утакмицу - наводи Тешановић.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечаци и дјевојчице „Славије“ учествују у рукометном кампу у Књажевцу Дјечаци и дјевојчице „Славије“ учествују у рукометном кампу у Књажевцу
Најбоља пословна идеја Бориса Тешановића Најбоља пословна идеја Бориса Тешановића
Гледајте уживо пренос рукометне утакмице „Славије“ и „Слоге“ Гледајте уживо пренос рукометне утакмице „Славије“ и „Слоге“
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    10h 37m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    1h 45m
    1
  • Снијег поново забијелио БиХ
    22h 58m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    4h 28m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    21h 46m
    0