Руски космонаути славе у свемиру заузимање Луганска

04.07.2022. 13:03
0
ИЗВОР: tanjug.rs

Руски космонаути на Међународној свемирској станици (ИСС) данас су прославили то што су руске снаге ставиле под контролу Луганску област на истоку Украјине.

Роскосмос, руска свемирска агенција, описала је заузимање области Луганска као "дан ослобођења" за прославу и на Земљи и у свемиру, пренио је Ројтерс.

Агенција је објавила слике космонаута Олега Артемјева, Дениса Матвејева и Сергеја Корсакова како се осмјехују док држе заставе самопроглашене Луганске Народне Републике и Доњецке Народне Републике.

- Ово је дуго очекивани дан на који су становници окупираних области Луганске области чекали осам година - написао је Роскосмос на Телеграму.

- Увјерени смо да ће 3. јул 2022. заувек остати у историји (Луганске Народне) Републике - истакли су они.

Русија је саопштила јуче да су руске и снаге ЛНР ставиле под пуну контролу регион Луганска након што су заузеле њен посљедњи велики град, Лисичанск.

Украјина, која је обећала да ће повратити изгубљену територију, саопштила је да су се њене трупе повукле са последњег преосталог бастиона у региону како би спасиле животе својих војника.

Кијев је рекао да ће се његове трупе прегруписати како би покренуле контраофанзиву уз помоћ западног оружја дугог домета.

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 48m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 47m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 29m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 2m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    16h 36m
    2