Сахрањен Млађенко Топић, борац пробоја Коридора живота

18.11.2021. 15:38
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

На Ребровачком гробљу у Бањалуци данас је сахрањен Млађенко Топић, борац формације војне полиције Првог крајишког корпуса која се прва спојила на Коридору живота са браћом из Посавине.

Млађенко је рођен 16. октобра 1955. у Бањалуци. Мобилисан је 11. септембра 1991. од када је учествовао у свим задацима батаљона.

Био је командант Првог вода Прве чете Првог батаљона војне полиције Првог крајишког корпуса.

Његова група бораца је била прва формација која се приликом спајања источног и западног дијела Републике Српске, односно пробоја Коридора живота 1992. године, спојила са српским борцима из Посавине. Било је то 26. јуна у селу Чардак код Модриче.

Током ратног пута прошао је многа ратишта попут Западне Славоније, Окучана, Костајнице, Купреса, Кључа, Дервенте, Коридора, Оџака, Градачца…

Према ријечима његових ратних другова, у августу 1992. код Брода је тешко рањен, у акцији заустављања непријатељских снага у намјери да пресијеку коридор.

Раденко Пузић, предсједник Удружења корпусне полиције, каже да је Млађенко био оличење српског борца, храбар, неустрашив и са изузетним поштовањем и ауторитетом међу својом браћом.

– До посљедњег дана живота зрачио је снагом, био је веома поштован међу нама, својим ратним друговима. Херој у забораву. Дуго ћемо причати о његовим људским и војничким врлинама. Учествовао је након рата у свим нашим хуманитарним акцијама, иако је био у тешком стању – каже Пузић за Српскаинфо.

Коментари 0
Повезане вијести
ФЗО Српске планира потрошити 153 милиона КМ на јавне набавке ФЗО Српске планира потрошити 153 милиона КМ на јавне набавке
Пронађено тијело власника возила које је изгорјело у кањону Тијесно Пронађено тијело власника возила које је изгорјело у кањону Тијесно
Бореновић: Крах Додикове галамџијске политике Бореновић: Крах Додикове галамџијске политике
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода у Источном Сарајеву
  6h 0m
  0
 • Кажњени због нарушавања јавног реда и мира на Брусу (ФОТО)
  8h 17m
  7
 • Ица Лавица поново отпутовала у Турску
  8h 43m
  0
 • Шеранић: Погоршана ситуација, велики број заражених без симптома
  15h 52m
  1
 • У Палама обијена викендица
  13h 37m
  0