Сахрањен Млађенко Топић, борац пробоја Коридора живота

18.11.2021. 15:38
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

На Ребровачком гробљу у Бањалуци данас је сахрањен Млађенко Топић, борац формације војне полиције Првог крајишког корпуса која се прва спојила на Коридору живота са браћом из Посавине.

Млађенко је рођен 16. октобра 1955. у Бањалуци. Мобилисан је 11. септембра 1991. од када је учествовао у свим задацима батаљона.

Био је командант Првог вода Прве чете Првог батаљона војне полиције Првог крајишког корпуса.

Његова група бораца је била прва формација која се приликом спајања источног и западног дијела Републике Српске, односно пробоја Коридора живота 1992. године, спојила са српским борцима из Посавине. Било је то 26. јуна у селу Чардак код Модриче.

Током ратног пута прошао је многа ратишта попут Западне Славоније, Окучана, Костајнице, Купреса, Кључа, Дервенте, Коридора, Оџака, Градачца…

Према ријечима његових ратних другова, у августу 1992. код Брода је тешко рањен, у акцији заустављања непријатељских снага у намјери да пресијеку коридор.

Раденко Пузић, предсједник Удружења корпусне полиције, каже да је Млађенко био оличење српског борца, храбар, неустрашив и са изузетним поштовањем и ауторитетом међу својом браћом.

– До посљедњег дана живота зрачио је снагом, био је веома поштован међу нама, својим ратним друговима. Херој у забораву. Дуго ћемо причати о његовим људским и војничким врлинама. Учествовао је након рата у свим нашим хуманитарним акцијама, иако је био у тешком стању – каже Пузић за Српскаинфо.

Коментари 0
Повезане вијести
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
У Крајини и Херцеговини могући удари вјетра до 80 километара на час У Крајини и Херцеговини могући удари вјетра до 80 километара на час
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    20h 17m
    0
  • Крађа у Палама
    18h 35m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    15h 2m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    17h 50m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    11h 11m
    0