Сахрањен Раденко Башић

23.03.2022. 15:20
0
ИЗВОР: srna.rs

Начелник Сектора криминалистичке полиције приједорске Полицијске управе Раденко Башић сахрањен је данас на градском гробљу у Приједору, уз паљбу почасног вода полиције.

Сахрани су, осим породице, радних колега и бројних суграђана присуствали и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, директор Полиције Српске Синиша Кострешевић, директор Агенције за истраге и заштиту БиХ Драган Ћулум, министар трговине и туризма Сузана Гашић и градоначелник Приједора Слободан Јавор.

Међу онима који су дошли да одају почаст Башићу били су и ученици и запослени у Основној школи "Десанка Максимовић", коју похађају његови синови.

Опроштајно писмо прочитао је предсједник мјесних борачких организација Министарства унутрашњих послова Републике Српске регије Приједор Војислав Кондић, који је подсјетио на велики професионализам у раду и херојство у рату које је испољио његов ратни и радни друг Башић.

Раденко Башић, начелник крим-полиције Полицијске управе Приједор, убијен је из ватреног оружја у понедјељак, 21. марта када је кренуо на посао.

Башић је своју полицијску каријеру почео прије 29 година као полицајац у Полицијској станици Козарац. У рату је био припадник Чете посебне јединице полиције СЈБ-ЦЈБ Приједор, те је као учесник ратних дешавања био и рањен на Крупском ратишту. Био је ратни-војни инвалид девете категорије и борац прве категорије.

Свој рад наставио је 1993. године у Полицијској станици Приједор два, а од 2004. године био је распоређен на мјесто замјеника командира, те од децембра исте године на радно мјесто инспектора криминалистичке полиције у Групи за спречавање производње и промета опојних дрога у Одсјеку криминалистичке полиције.

Кратко вријеме од 2008. године био је инспектор у Полицијској станици Приједор један, а потом и замјеник командира.

На мјесто начелника Одјељења за општи криминалитет распоређен је 2019. године, а наредне године на мјесто начелника Сектора криминалистичке полиције.

Иза њега остала је ожалошћена супруга и два малољетна сина.

Коментари 0
Повезане вијести
Сахрањен Драган Подинић Сахрањен Драган Подинић
Башић се раније повјерио познаницима да га неко прати Башић се раније повјерио познаницима да га неко прати
Осумњичени за убиство Башића спроведени у Тужилаштво Осумњичени за убиство Башића спроведени у Тужилаштво
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    23h 45m
    7
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    23h 50m
    1
  • Матурантима по 100 КМ од Општине Источна Илиџа (ФОТО)
    17h 53m
    4
  • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
    13h 31m
    0
  • Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
    18h 18m
    0