Шапић: Генерал Младић бранио Србе у БиХ

24.07.2022. 11:51
7
ИЗВОР: srna.rs

Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је да не зна да ли је генерал Ратко Младић током рата починио ратне злочине, али да зна да је бранио српски народ у БиХ.

Поводом саопштења невладине организације Иницијатива младих за људска права у Србији, која је затражила уклањање мурала са ликом генерала Младића на углу улица Његошеве и Алексе Ненадовића у Београду, Шапић је рекао да је за њега Хашки трибунал изгубио кредибилитет много раније него што је осудио Младића.

Шапић је додао да је тај трибунал изгубио кредибилитет када је ослободио хрватске генерале Анту Готовину и Младена Маркача, бившег ратног команданта такозване Армије БиХ у Сребреници Насера Орића, те некадашњег команданта ОВК Рамуша Харадинај.

- Не знам ко је шта радио током рата у Босни, јер тамо нисам био. Оно што знам, јесте да је Ратко Младић бранио српски народ и вероватно да није било њега, Срби из Босне би завршили слично Србима из Хрватске. Били би убијани и на крају протерани са својих огњишта - истакао је Шапић.

Он је додао да заиста не зна да ли је Младић у току рата починио ратне злочине, саопштено је и прес-службе Града Београда.

Шапић је навео да може да говори о графитима у Београду и комуналном реду увијек, али да моли јавност да у те ствари не мијеша Хашки трибунал и његове пресуде.

- У том случају сте на погрешној адреси и мораћете да сачекате неког другог градоначелника да дође на моје место и испуњава вам те врсте `хашких` жеља - поручио је Шапић.

Коментари 7
  • Generic placeholder image
    Војвода 25.07.2022. 08:03
    Брата Шапића за председника свих српских земаља.
  • Generic placeholder image
    Viz 24.07.2022. 20:21
    Veliko poštovanje legendo!
  • Generic placeholder image
    Joka 24.07.2022. 16:25
    Bravo legendo kako u sportu tako I sada kao gradonacelnik.
  • Generic placeholder image
    Pale 24.07.2022. 15:54
    Svaka cast na ovom stavu a i na posjeti svetog mjesta - malog Zejtinlika. Prvi covjek veceg politickog formata iz Srbije dosao da se pokloni junacima.
    Pozdrav iz Pala za gradonacelnika
  • Generic placeholder image
    Krle 24.07.2022. 14:00
    Svaka čast mladom gradonačelniku Beograda gosp.Šapiću. Čovjek je rekao pravu istinu, pogotvo o tzv.tribunalu u Hagu koji je selektivno dijelio neku pavdu-hoću reći nepravdu. Samo su Srbi osuđivani, a zločinci koji su ubijali Srbe su eksresno puštani na slobodu. POlitički narativ suda sa ciljem da osudi samo jednu stranu u građanskim ratovima na prostorima bivše SFRJ.
  • Generic placeholder image
    Марко 24.07.2022. 12:51
    Свака ти част, легендо!
  • Generic placeholder image
    Марко 24.07.2022. 12:44
    Свака ти част, легендо!
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
Генерал Младић и даље лошег стања, једва говори Генерал Младић и даље лошег стања, једва говори
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    10h 38m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    10h 20m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    11h 14m
    4
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    8h 9m
    0
  • Три жене заражене ХИВ-ом током козметичког третмана
    11h 51m
    1