Сара Лучић - Сениорски шампион БиХ у скоку увис

10.07.2023. 11:20
0
ИЗВОР: srna.rs

Сокочанка Сара Лучић скоком увис од 179 центиметара и најбољим овогодишњим резултатом постала је и званично шампион БиХ за сениоре, речено је Срни у соколачком Атлетском клубу "Гласинац".

Лучићева је навела да је у протеклих седам дана освојила три медаље, златну на Појединачном сениорском првенству БиХ у Зеници и двије сребрне на Међуопштинским омладинским спортским играма у Колашину.

- Задовољна сам резултатима на протекла два такмичења, тренирам и припремам се за `Балканијаду` /Првенство Балкана у атлетици/ и покушаћу да скочим свој лични рекорд од 183 центиметра - изјавила је Лучићева.

Она је подсјетила да је до сада учествовала девет пута на "Балканијади", гдје је освајала прво мјесто.

Тренер Неђо Ђуровић истакао је да је Сара са Првенства у Зеници јуче донијела златну медаљу и остварила право да наступи за репрезентацију БиХ на "Балканијади", која ће бити одржана 23. јула у Краљеву.

У суботу, 8. јула, члан Атлетског клуба "Гласинац" Александар Лучић, који је и Сарин брат, освојио је сребрну медаљу у бацању копља на Првенству у Зеници и стекао право за одлазак на "Балканијаду".

Ђуровић је изразио задовољство резултатима које су постигли Сара и Александар Лучић, чиме су, по ко зна који пут, потврдили да су у самом врху атлетике у региону.

Појединачно сениорско првенство БиХ одржано је током викенда у Зеници, у организацији Атлетског савеза БиХ и техничкој организацији Атлетског клуба "Зеница".

Коментари 0
Повезане вијести
Српска атлетичарка Ангелина Топић кандидаткиња за најбољу на планети Српска атлетичарка Ангелина Топић кандидаткиња за најбољу на планети
Вулета номинована за најбољу у Европи Вулета номинована за најбољу у Европи
Ивана Вулета се пласирала у финале Свјетског првенства Ивана Вулета се пласирала у финале Свјетског првенства
Најчитаније
 • Пронађен Бијељинац за којим се трагало у Словенији
  16h 0m
  0
 • Поднесено око 6.000 захтјева за јединствен мјесечни борачки додатак
  15h 25m
  2
 • У препуној сали Kултурног центра изведена монодрама "К`о камен"
  13h 3m
  0
 • На амбуланти у Сувом Долу разбијена стакла и ишчупана метална врата
  20h 28m
  0
 • Проглашен најљепши аутомобил у 2023. години
  21h 33m
  0