Сара Лучић - Сениорски шампион БиХ у скоку увис

10.07.2023. 11:20
0
ИЗВОР: srna.rs

Сокочанка Сара Лучић скоком увис од 179 центиметара и најбољим овогодишњим резултатом постала је и званично шампион БиХ за сениоре, речено је Срни у соколачком Атлетском клубу "Гласинац".

Лучићева је навела да је у протеклих седам дана освојила три медаље, златну на Појединачном сениорском првенству БиХ у Зеници и двије сребрне на Међуопштинским омладинским спортским играма у Колашину.

- Задовољна сам резултатима на протекла два такмичења, тренирам и припремам се за `Балканијаду` /Првенство Балкана у атлетици/ и покушаћу да скочим свој лични рекорд од 183 центиметра - изјавила је Лучићева.

Она је подсјетила да је до сада учествовала девет пута на "Балканијади", гдје је освајала прво мјесто.

Тренер Неђо Ђуровић истакао је да је Сара са Првенства у Зеници јуче донијела златну медаљу и остварила право да наступи за репрезентацију БиХ на "Балканијади", која ће бити одржана 23. јула у Краљеву.

У суботу, 8. јула, члан Атлетског клуба "Гласинац" Александар Лучић, који је и Сарин брат, освојио је сребрну медаљу у бацању копља на Првенству у Зеници и стекао право за одлазак на "Балканијаду".

Ђуровић је изразио задовољство резултатима које су постигли Сара и Александар Лучић, чиме су, по ко зна који пут, потврдили да су у самом врху атлетике у региону.

Појединачно сениорско првенство БиХ одржано је током викенда у Зеници, у организацији Атлетског савеза БиХ и техничкој организацији Атлетског клуба "Зеница".

Коментари 0
Повезане вијести
Српска атлетичарка Ангелина Топић кандидаткиња за најбољу на планети Српска атлетичарка Ангелина Топић кандидаткиња за најбољу на планети
Вулета номинована за најбољу у Европи Вулета номинована за најбољу у Европи
Ивана Вулета се пласирала у финале Свјетског првенства Ивана Вулета се пласирала у финале Свјетског првенства
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    19h 31m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 15m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    13h 0m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    9h 59m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    10h 5m
    0