Sara Lučić - Seniorski šampion BiH u skoku uvis

10.07.2023. 11:20
0
IZVOR: srna.rs

Sokočanka Sara Lučić skokom uvis od 179 centimetara i najboljim ovogodišnjim rezultatom postala je i zvanično šampion BiH za seniore, rečeno je Srni u sokolačkom Atletskom klubu "Glasinac".

Lučićeva je navela da je u proteklih sedam dana osvojila tri medalje, zlatnu na Pojedinačnom seniorskom prvenstvu BiH u Zenici i dvije srebrne na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama u Kolašinu.

- Zadovoljna sam rezultatima na protekla dva takmičenja, treniram i pripremam se za `Balkanijadu` /Prvenstvo Balkana u atletici/ i pokušaću da skočim svoj lični rekord od 183 centimetra - izjavila je Lučićeva.

Ona je podsjetila da je do sada učestvovala devet puta na "Balkanijadi", gdje je osvajala prvo mjesto.

Trener Neđo Đurović istakao je da je Sara sa Prvenstva u Zenici juče donijela zlatnu medalju i ostvarila pravo da nastupi za reprezentaciju BiH na "Balkanijadi", koja će biti održana 23. jula u Kraljevu.

U subotu, 8. jula, član Atletskog kluba "Glasinac" Aleksandar Lučić, koji je i Sarin brat, osvojio je srebrnu medalju u bacanju koplja na Prvenstvu u Zenici i stekao pravo za odlazak na "Balkanijadu".

Đurović je izrazio zadovoljstvo rezultatima koje su postigli Sara i Aleksandar Lučić, čime su, po ko zna koji put, potvrdili da su u samom vrhu atletike u regionu.

Pojedinačno seniorsko prvenstvo BiH održano je tokom vikenda u Zenici, u organizaciji Atletskog saveza BiH i tehničkoj organizaciji Atletskog kluba "Zenica".

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska atletičarka Angelina Topić kandidatkinja za najbolju na planeti Srpska atletičarka Angelina Topić kandidatkinja za najbolju na planeti
Vuleta nominovana za najbolju u Evropi Vuleta nominovana za najbolju u Evropi
Ivana Vuleta se plasirala u finale Svjetskog prvenstva Ivana Vuleta se plasirala u finale Svjetskog prvenstva
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    2h 39m
    5
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    1h 35m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    20h 20m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    17h 19m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    18h 31m
    0