Шаровић: Извоз говеђег меса у Турску преполовљен

12.10.2020. 11:34
0
ИЗВОР: Катера

Извоз говеђег меса у Турску ће у односу на раније године бити преполовљен, што ће створити велике проблеме домаћим сточарима, упозорава Мирко Шаровић, предсједник СДС.

Он је казао да статистички подаци јасно показују да актуелни Савјет министара није довољно радио како би се сачувао обим ранијег извоза.

-У овој години у ту земљи је до сада извезено свега хиљаду тона говеђег меса, док је просјек у претходном мандату Савјета министара био између пет и осам хиљада тона, што је било довољно да производња говеђег меса у БиХ опстане- појаснио је Шаровић.

Он је рекао да ће биланс извоза говеђег меса, који је раније био око 60 милиона КМ, сада бити преполовљен, те да ће се то одразити и на спољнотрговински биланс БиХ са Труском, као и на укупан спољнотрговински биланс БиХ.

Говорећи о разлозима драстичног смањења извоза говеђег меса у Турску, Шаровић је истакао да је  пандемија само дјелимично утицала на остваривање овако лоших резултата.

-Када је у питању храна пандемија има мање негативан утицај. По мом мишљењу Савјет министара је требао остварити агресивнији приступ и помоћи да наши привредници нађу тржиште у овој земљи, не само када је у питању месо, него и други производи попут брашна уља и глукозног шећера које извозимо у ту земљу- рекао је Шаровић.

Коментари 0
Повезане вијести
Због потреса у Турској у БиХ порастао број турских миграната Због потреса у Турској у БиХ порастао број турских миграната
Турци се повлаче из преговора о уједињењу Кипра Турци се повлаче из преговора о уједињењу Кипра
Ухапшено осам људи у вези са пожаром у ноћном клубу Ухапшено осам људи у вези са пожаром у ноћном клубу
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    17h 8m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    17h 52m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    21h 57m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    22h 1m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    7h 28m
    0