Шаровић: СНСД главни кочничар избора!

09.06.2020. 20:48
0
ИЗВОР: Катера

На данашњој сједници Предсједништва СДС-а, одржаној у просторијама Скупштине града Источно Сарајево, једна од основних тема била је обиљежавање 30 година Српске демократске странке, као и низ других питања и тема.

Мирко Шаровић, предсједник СДС-а истакао је да је то значајан јубилеј којим се ниједна странка у Републици Српској не може подичити.

Српска демократска странка везана је за оснивање Републике Српске и само је СДС старији од саме Републике Српске – нагласио је Шаровић.

Овогодишња годишњица, напомиње Шаровић, биће обиљежена у специфичним и посебним условима због пандемије корона вируса. Он је додао да је на данашњој сједници одлучено да се централна свечаност помјери за крај септембра или почетак октобра, док ће се локалне свечаности обиљежити 12. јула, а све у складу са мјерама које тада буду важиле.

Једна од тема, како истиче предсједник СДС-а Мирко Шаровић, било је и конституисање Изборног штаба ове странке, усвајање платформе и разговор о актуалним политичким питањима.

- Оцјена СДС-а је да је главни кочничар одржавања избора на јесен 2020. политички противник СНСД и њен лидер, а да Српска демократска странка потпуно јасно стоји при томе да избори треба да се одрже у планираном року – казао је Шаровић.

Он додаје да се у странци надају да ће они који коче и успоравају процес одржавања избора, коначно усвојити буџет који је и кључно питање које стоји на путу одржавања избора.

- Потпуно је јасно да ће се у наредним данима и седмицама актуелна власт у Републици Српској бавити питањима респиратора, пољских болница и нећемо побјећи од тих одговорности и на томе ћемо изгубити мјесеце, а ми ћемо се бавити питањима која треба да буду приоритети. То су програм опоравка Републике Српске и избјегавање кризе која је на помолу, а која би могла кулминирати на јесен 2020. – рекао је Шаровић.

Предсједик СДС-а у обраћању новинарима рекао је да су питања која ће они, али и њихови партнери стално понављати, питања одговорности јер су се у протекла три мјесеца неки слојеви из актуелне власти на „народној муци“ богатили и зарађивали огроман новац, а то се не смије заборавити.

На питање новинара о подршци Мићи Мићићу у Бијељини, Шаровић истиче да до подршке никада неће доћи, те да ће у овом важном граду за РС имати свог кандидата

- Мићо Мићић је пројекат Милорада Додика и концепт тог пројекта је да се кроз ту транзицију Семберија и Бијељина одведу ка СНСД-у и то без борбе. То је неприхватљиво и то треба да зна сваки члан СДС-а у Републици Српској, не само Бијељине – казао је Шаровић.

Такође, напомиње да је то неприхватљив концепт, јер се тиче остваривања личног, а не општег интереса.

Што се тиче Приједора, Шаровић је рекао да су заједно са коалиционим партнерима ДНС-ом преузели скупштинску већину и да су дио власти, али да имају много веће амбиције.

- Наша амбиција је да на локалним изборима имамо кандидата за градоначелника и начелника Источног Сарајева јер је то важна средина за СДС, али смо спремни за разговор са другим партнерима како бисмо били на побједничкој страни. То је филозофија локалних избора - закључује Шаровић.

На локалним изборима СДС ће имати кандидата за градоначелника Источног Сарајева, али о именима је прерано говорити, напоменуо је Шаровић.

Након сједнице предсједник СДС-а разговарао је са члановима Изборног штаба СДС-а, предсједником главног одбора Миланом Милићевићем и замјеником предсједника странке Радом Савићем.

Коментари 0
Повезане вијести
Број првачића повећан за 111 у односу на прошлу годину на подручју града Источно Сарајево Број првачића повећан за 111 у односу на прошлу годину на подручју града Источно Сарајево
Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа интервенисале више од десет пута
Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 28m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 51m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 24m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 21m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 12m
    0