Šarović: SNSD glavni kočničar izbora!

09.06.2020. 20:48
0
IZVOR: Katera

Na današnjoj sjednici Predsjedništva SDS-a, održanoj u prostorijama Skupštine grada Istočno Sarajevo, jedna od osnovnih tema bila je obilježavanje 30 godina Srpske demokratske stranke, kao i niz drugih pitanja i tema.

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a istakao je da je to značajan jubilej kojim se nijedna stranka u Republici Srpskoj ne može podičiti.

Srpska demokratska stranka vezana je za osnivanje Republike Srpske i samo je SDS stariji od same Republike Srpske – naglasio je Šarović.

Ovogodišnja godišnjica, napominje Šarović, biće obilježena u specifičnim i posebnim uslovima zbog pandemije korona virusa. On je dodao da je na današnjoj sjednici odlučeno da se centralna svečanost pomjeri za kraj septembra ili početak oktobra, dok će se lokalne svečanosti obilježiti 12. jula, a sve u skladu sa mjerama koje tada budu važile.

Jedna od tema, kako ističe predsjednik SDS-a Mirko Šarović, bilo je i konstituisanje Izbornog štaba ove stranke, usvajanje platforme i razgovor o aktualnim političkim pitanjima.

- Ocjena SDS-a je da je glavni kočničar održavanja izbora na jesen 2020. politički protivnik SNSD i njen lider, a da Srpska demokratska stranka potpuno jasno stoji pri tome da izbori treba da se održe u planiranom roku – kazao je Šarović.

On dodaje da se u stranci nadaju da će oni koji koče i usporavaju proces održavanja izbora, konačno usvojiti budžet koji je i ključno pitanje koje stoji na putu održavanja izbora.

- Potpuno je jasno da će se u narednim danima i sedmicama aktuelna vlast u Republici Srpskoj baviti pitanjima respiratora, poljskih bolnica i nećemo pobjeći od tih odgovornosti i na tome ćemo izgubiti mjesece, a mi ćemo se baviti pitanjima koja treba da budu prioriteti. To su program oporavka Republike Srpske i izbjegavanje krize koja je na pomolu, a koja bi mogla kulminirati na jesen 2020. – rekao je Šarović.

Predsjedik SDS-a u obraćanju novinarima rekao je da su pitanja koja će oni, ali i njihovi partneri stalno ponavljati, pitanja odgovornosti jer su se u protekla tri mjeseca neki slojevi iz aktuelne vlasti na „narodnoj muci“ bogatili i zarađivali ogroman novac, a to se ne smije zaboraviti.

Na pitanje novinara o podršci Mići Mićiću u Bijeljini, Šarović ističe da do podrške nikada neće doći, te da će u ovom važnom gradu za RS imati svog kandidata

- Mićo Mićić je projekat Milorada Dodika i koncept tog projekta je da se kroz tu tranziciju Semberija i Bijeljina odvedu ka SNSD-u i to bez borbe. To je neprihvatljivo i to treba da zna svaki član SDS-a u Republici Srpskoj, ne samo Bijeljine – kazao je Šarović.

Takođe, napominje da je to neprihvatljiv koncept, jer se tiče ostvarivanja ličnog, a ne opšteg interesa.

Što se tiče Prijedora, Šarović je rekao da su zajedno sa koalicionim partnerima DNS-om preuzeli skupštinsku većinu i da su dio vlasti, ali da imaju mnogo veće ambicije.

- Naša ambicija je da na lokalnim izborima imamo kandidata za gradonačelnika i načelnika Istočnog Sarajeva jer je to važna sredina za SDS, ali smo spremni za razgovor sa drugim partnerima kako bismo bili na pobjedničkoj strani. To je filozofija lokalnih izbora - zaključuje Šarović.

Na lokalnim izborima SDS će imati kandidata za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, ali o imenima je prerano govoriti, napomenuo je Šarović.

Nakon sjednice predsjednik SDS-a razgovarao je sa članovima Izbornog štaba SDS-a, predsjednikom glavnog odbora Milanom Milićevićem i zamjenikom predsjednika stranke Radom Savićem.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sveti Petar Dabrobosanski – zaštitnik grada Istočno Sarajevo Sveti Petar Dabrobosanski – zaštitnik grada Istočno Sarajevo
Broj prvačića povećan za 111 u odnosu na prošlu godinu na području grada Istočno Sarajevo Broj prvačića povećan za 111 u odnosu na prošlu godinu na području grada Istočno Sarajevo
Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa intervenisale više od deset puta Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa intervenisale više od deset puta
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    10h 57m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 39m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 7m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 28m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 37m
    0