Шаровић: Врх странке ће одлучити о коалицијама са другим партијама

08.02.2020. 15:08
0
ИЗВОР: Srna

Предсједник СДС Мирко Шаровић изјавио је да градоначелник Бијељине Мићо Мићић има пуну подршку странке за кандидата СДС за градоначелника Бијељине на предстојећим локалним изборима, али да ће о могућим коалицијама са другим партијама тек бити ријечи на сједницама Предсједништва и Главног одбора.

Шаровић је рекао да ће о евентуалним коалицијама пред предстојеће локалне изборе одлучивати врх странке, а са локалног нивоа могу да долазе приједлози које ће Главни одбор и Предсједништво СДС усвојити или не.

– Ово је ствар о којој треба да се разговара у оквиру институција странке – изјавио је Шаровић новинарима пред почетак Сабора Актива жена СДС који се одржава у Бијељини.

Он је рекао да је са чланством Градског одбора СДС Бијељина разговарао и упутио их на који начин ствари даље треба да се одвијају.

– Нисмо овдје да бисмо водили неку истрагу о евентуално неком детаљу. Те ствари које су се десиле прије десетак дана нису можда урађене на начин како је требало, а требало је другачије – рекао је Шаровић алудирајући на недавни састанак Мићића и предсједника СНСД Милорада Додика.

Он је додао да са СНСД нема никаквог компромиса, да то треба да зна сваки члан СДС и да ниједан фукционер нити члан странке не може да разговара са Додиком, осим руководства СДС и њега лично.

Шаровић је демантовао да је Мићићу “дао одвезане руке” да ради шта хоће, јер у том случају, како је рекао, предсједник странке и његова функција не би ни били потребни.

Шаровић је рекао да осуђује сваког, па и Мићића, ако је мимо знања врха странке разговарао са Додиком.

– Мићић је рекао да није разговарао са Додиком о политици, а о коалицијама ће се искључиво разговарати унутар институција СДС, па и са овим људима из Бијељине, гдје је један од наших најбољих одбора. Они ће рећи са ким би жељели да разговарају јер је то њихово легитимно право – рекао је Шаровић.

Сабор Актива жена СДС одржава се у Центру за културу Бијељина, а сједници присуствује уже руководство странке, на челу са Шаровићем и потпредсједником СДС Радом Савићем.

Коментари 0
Повезане вијести
Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва
Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији
Привремено руководство мијења Шаровића Привремено руководство мијења Шаровића
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    18h 58m
    0
  • Ко су изборни побједници у Српској?
    21h 46m
    0
  • За њих нису гласали ни родбина ни комшије
    12h 8m
    2
  • Свијет није видио "луђег" диктатора
    22h 10m
    5
  • У кући пронађено беживотно тијело жене
    19h 55m
    0