Саслушана мајка осумњиченог за убиство Данке Илић

16.04.2024. 10:45
0
ИЗВОР: telegraf.rs

Светлана Драгијевић, мајка Дејана Драгијевића, који је осумњичен за убиство двогодишње Данке Илић и супруга Радослава Драгијевића, осумњиченог за помагање при скривању тијела дјевојчице, искористила је своје законско право да не свједочи у тужилаштву.

Она има то право као најближи сродник осумњичених.

- Свједок Светлана Драгијевић је привилегован свједок у односу на Радослава Драгијевића који јој је супруг и сина Дејана Драгијевића. Искористила је своје право да не свједочи - рекао је адвокат Небојша Живановић.

Како јавља репортер Телеграфа са лица мјеста, данас ће бити саслушано још два свједока, док је за сутра у тужилаштво позвано њих још неколико.

Три члана породице Драгијевић су ухапшена због убиства двогодишње дјевојчице, али је Светланин млађи син Далибор преминуо у притвору од срчаног удара непуних 48 сати након хапшења.

Подсјетимо, Срђан Јанковић (50) из Луке и Дејан Драгијевић (50) из Злота, осумњичени су за тешко убиство двогодишње Данке Илић из Бора, за чијим се тијелом непрекидно трага већ 12 дана, а како је Телеграф незванично сазнао, ускоро би требало да буду послати на психијатријско вјештачење.

Јанковић и Драгијевић, радници борског ЈКП "Водовод", су тог 26. марта, када је у Бањском Пољу нестала двогодишња Данка, били на радном задатку.

Према признању Драгијевића датом у тужилаштву, они су дјевојчицу ударили службеним аутомобилом, задавили је и бацили на дивљу депонију на Старобањском путу, одакле ју је, два дана касније, Дејан заједно са оцем Радославом (73) и сада покојним братом Далибором Драгијевићем (40), измјестио на другу, за сада непознату локацију.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Наложено вјештачење предмета из аутомобила којим је ударена Данка Наложено вјештачење предмета из аутомобила којим је ударена Данка
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2h 33m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    22h 42m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    23h 47m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 17m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    17h 30m
    0