Седморо рањених из Младеновца оперисано, још два пацијента критично

05.05.2023. 21:26
0
ИЗВОР: srna.rs

Троје од седморо жртава напада масовног убице у околини Младеновца оперисани су у Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Србије у Београду и потпуно су стабилни, док су још два пацијента у јако критичном стању, рекао је директор УКЦ-а Милика Ашанин.

- Примили смо девет пацијената. Од њих је седморо већ оперисано и могу да кажем добре вести да су њих троје потпуно стабилно - рекао је Ашанин.

Он је додао да су потпуно стабилна двадесетогодишња пацијенткиња која је имала тешку повреду ноге и подлактице, седамнаестогодишњак са тешким преломом наткољенице и повредом артерије и пацијент који је имао тешку урогениталну повреду.

- Они су се већ пробудили и екстубирани су - рекао је Ашанин Танјугу.

Он је додао да су остали пацијенти у јако критичном стању.

- Једна пацијенткиња са повредом главе и ока и једна пацијенткиња са тешким повредама стомака, јетре, десног бубрега и трансверзалног колена - навео је Ашанин.

Он је додао да су добро ученици и наставник из Основне школе "Владислав Рибникар" који су примљени у сриједу, 3. маја.

- Двоје ученика и наставница су сасвим стабилно. Размишљамо да једног од њих пустимо кући за дан, два. Наставница је добро и стабилно, али ће морати да се уради једна интервенција ортопеда микрохирурга шаке - рекао је Ашанин.

Што се тиче најтежег пацијента, ученика који је још у тешком стању, Ашанин је додао да су данас урађена контролна снимања магнетном резонанцом и да су љекари задовољни тим налазом, али и даље помно прате његово стање.

Он је додао да је пет психијатара из Ургентног центра данас било у школи "Владислав Рибникар", на челу са директором Клинике Миланом Латасом, те додао да су разговарали са ученицима, члановима њихових породица и наставницима.

Само у два дана у двије пуцњаве у Србији изгубљено је 17 живота - код Младеновца је синоћ убијено осморо људи, а у сриједу, 3. маја, у београдској Основној школи "Владислав Рибникар" убијено је осморо ученика и радник обезбјеђења. Починиоци су ухапшени.

Коментари 0
Повезане вијести
Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу! Србија и Албанија желе заједничку организацију Европског првенства у фудбалу!
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    18h 34m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    14h 31m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    20h 38m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    17h 52m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    16h 50m
    0