Шеховац: Видео-надзор даје добре резултате, ускоро и стационарни радари

15.06.2021. 17:44
2
ИЗВОР: СРНА

Пројекат видео-надзора “Безбједан град” у који су, осим општина града Источно Сарајево, укључени Хан Пијесак и Рогатица, даје одличне резултате о питању стања безбједности, а када је ријеч о саобраћају биће постављени нови радарски системи, рекао је начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац.

Шеховац је истакао да је захваљујући видео-надзору ријешено много кривичних дјела по непознатом извршиоцу, нарушавања јавног реда и мира, саобраћајних незгода.

Он је рекао да је на састанцима са представницима локалних заједница, начелницима и градоначелником, истакнута добра сарадња и спремност за рад с циљем унапређења стања безбједности, прије свега, видео-надзора.

- Већ смо урадили пресјек стања видео-надзора по свим општинама и тамо гдје недостаје и процијенимо да је потребно, инсталираћемо нове надзорне камере-  рекао је Шеховац на конференцији за новинаре на Палама.

Према његовим ријечима, видео-надзор нових дионица биће инсталиран да би се пратиле и спречавале безбједносне појаве, односно, расвијетљавала кривична дјела.

Kада је ријеч о безбједности саобраћај, Шеховац је навео да је планирана инсталација девет стационарних радарских система, од којих ће два бити на подручју општине Пале, на дионицама Булози и Доња Љубогошта.

- Радари ће бити инсталирани на дионицама на којима је забиљежено највише саобраћајних незгода са смртним исходима или тешким повредама и постављене на свим критичним тачкама на подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево-  поручио је Шеховац.

Он је истакао да инсталирањем радарских система на критичним дионицама очекују да ће доћи до смањења броја саобраћајних незгода, те на тај начин успорити саобраћај.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Mile 16.06.2021. 16:29
    Ove treba ganjati, sto sebe nazivaju gaserima, sve kaznjavati, voze ludacki, a normalan narod pustiti na miru
  • Generic placeholder image
    Bravoooo 16.06.2021. 16:26
    Napokon nesto sto vrijedi, da malo ove mamine i tatine sinove dovedete i red, to bi ja da sve ponovno polaze, a brzina i preticanje u Palama na punoj liniji gdje su 4 trake je katastrofalna
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    12h 28m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 24m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    11h 28m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    8h 21m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    10h 18m
    0