Šehovac: Video-nadzor daje dobre rezultate, uskoro i stacionarni radari

15.06.2021. 17:44
2
IZVOR: SRNA

Projekat video-nadzora “Bezbjedan grad” u koji su, osim opština grada Istočno Sarajevo, uključeni Han Pijesak i Rogatica, daje odlične rezultate o pitanju stanja bezbjednosti, a kada je riječ o saobraćaju biće postavljeni novi radarski sistemi, rekao je načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.

Šehovac je istakao da je zahvaljujući video-nadzoru riješeno mnogo krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu, narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda.

On je rekao da je na sastancima sa predstavnicima lokalnih zajednica, načelnicima i gradonačelnikom, istaknuta dobra saradnja i spremnost za rad s ciljem unapređenja stanja bezbjednosti, prije svega, video-nadzora.

- Već smo uradili presjek stanja video-nadzora po svim opštinama i tamo gdje nedostaje i procijenimo da je potrebno, instaliraćemo nove nadzorne kamere-  rekao je Šehovac na konferenciji za novinare na Palama.

Prema njegovim riječima, video-nadzor novih dionica biće instaliran da bi se pratile i sprečavale bezbjednosne pojave, odnosno, rasvijetljavala krivična djela.

Kada je riječ o bezbjednosti saobraćaj, Šehovac je naveo da je planirana instalacija devet stacionarnih radarskih sistema, od kojih će dva biti na području opštine Pale, na dionicama Bulozi i Donja Ljubogošta.

- Radari će biti instalirani na dionicama na kojima je zabilježeno najviše saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodima ili teškim povredama i postavljene na svim kritičnim tačkama na području u nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo-  poručio je Šehovac.

On je istakao da instaliranjem radarskih sistema na kritičnim dionicama očekuju da će doći do smanjenja broja saobraćajnih nezgoda, te na taj način usporiti saobraćaj.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Mile 16.06.2021. 16:29
    Ove treba ganjati, sto sebe nazivaju gaserima, sve kaznjavati, voze ludacki, a normalan narod pustiti na miru
  • Generic placeholder image
    Bravoooo 16.06.2021. 16:26
    Napokon nesto sto vrijedi, da malo ove mamine i tatine sinove dovedete i red, to bi ja da sve ponovno polaze, a brzina i preticanje u Palama na punoj liniji gdje su 4 trake je katastrofalna
Povezane vijesti
Paljani prvaci Balkana u Džiju-džicu Paljani prvaci Balkana u Džiju-džicu
Prekid u vodosnabdijevanju u naselju Dobrinja I Prekid u vodosnabdijevanju u naselju Dobrinja I
Počeo „Lut fest 2024" U Istočnom Sarajevu Počeo „Lut fest 2024" U Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
    10h 36m
    2
  • Malim herojima u borbi za život potrebna podrška društva
    11h 49m
    0
  • Danas Sveti Joakim i Ana
    12h 29m
    0
  • Prekid u vodosnabdijevanju u naselju Dobrinja I
    4h 52m
    0
  • Treslo se tlo: Zemljotres kod Kneževa
    10h 25m
    0