Шест година од убиства Оливера Ивановића

16.01.2024. 09:22
1
ИЗВОР: srna.rs

Шеста година од убиства предсједника Грађанске иницијативе Србија, демократија, правда Оливера Ивановића навршава се данас, а извршиоци и наручиоци убиства још су непознати.

Оливер Ивановић убијен је са шест хитаца у леђа ујутру 16. јануара 2018. године испред сједишта његове странке у Сјеверној Митровици.

Убице и налогодавци атентата још нису познати, а из Београда је више пута саопштено да Приштина није жељела да одговара на упите државних органа Србије у вези са истрагом и доказима.

Пред Основним судом у Приштини води се поступак против шест лица српске националности за наводно помагање у убиству Ивановића.

Ивановић је сахрањен 18. јануара 2018. године у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Представници Грађанске иницијативе Србија, демократија, правда данас ће положити цвијеће и запалити свијеће на мјесту гдје је Ивановић убијен, а у вријеме убиства, у 8.15 часова годишњицу ће обиљежити и Ивановићеви пријатељи, родбина и грађани.

Годишњица од убиства Оливера Ивановића биће обиљежена и у Београду, гдје ће у Храму Светог Саве бити служен помен, пренио је Тањуг.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  + / - 16.01.2024. 10:37
  svi smo mi žrtve režima
Повезане вијести
Прошло је 106 година од убиства руске царске породице Романов Прошло је 106 година од убиства руске царске породице Романов
Суд у Приштини осудио четири особе за помагање у убиству Оливера Ивановића Суд у Приштини осудио четири особе за помагање у убиству Оливера Ивановића
Византијски цар дозволио градњу Хиландара Византијски цар дозволио градњу Хиландара
Најчитаније
 • Битка за Рогатицу - Једна од највећих битки четника против Нијемаца и усташа (ВИДЕО)
  17h 16m
  13
 • Пуњене тиквице
  16h 49m
  0
 • Преминула једногодишња беба након што је отац заборавио у аутомобилу
  17h 9m
  0
 • Пад система и у БиХ
  15h 30m
  1
 • Лукић: Нема већег севапа него нахранити гладног (ВИДЕО)
  7h 57m
  12