Шест начина како да брже смањите крвни притисак без одласка љекару

03.11.2023. 17:31
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Ако имате проблема с високим крвним притиском, требали бисте припазити на стил живот тако што ћете смањити изворе стреса те укључити здравију исхрану. У случају да вам нагло порасте крвни притисак, постоји неколико начина како га на једноставан и брз начин можете смањити.

Дубоко дисање

Дубоко дисање помаже код снижавања крвног притиска. Потребно је да дубоко дишете неких 15 минута како би се ваш крвни притисак смањио.

Сок од цвекле

Сок од цвекле има нитрат, компоненту која шири крвне жиле и повећава проток крви. Иако није ријеч о дугорочном лијечењу, познато је да дневни унос нитрата у прехрани (250 милилитара сока од цвекле) смањује крвни притисак код људи.

Шетња

Брзи ход може помоћи у смањењу крвног притиска, али да бисте то постигли потребно је барем 15 минута шетати. Иначе, најмање 30 минута физичке активности пет дана седмично може смањити укупни крвни притисак и тако позитивно дјеловати у лијечењу хипертензије.

Пијење воде

Када осјетите да имате висок крвни притисак, попијте чашу воде. Одржавање хидратације може спријечити нагли пад крвног притиска. Побрините се да уносите барем десет чаша воде дневно.

Банане

Банане су богате калијем, који је електролит и игра значајну улогу у људском тијелу када је ријеч о протоку крви и откуцајима срца. Ако вам љекар препише суплементе калија, узимајте их редовно.

Послијеподневно спавање

Одмарање и послијеподневно спавање може помоћи у снижавању крвног притиска и успорити откуцаје срца, што може бити посебно корисно прије провјере крвног притиска код љекара, преноси Klix.

Коментари 0
Повезане вијести
Зелени смути је идеалан прољећни детокс Зелени смути је идеалан прољећни детокс
Ове зачине треба додавати у сва јела: Чине чуда код упала Ове зачине треба додавати у сва јела: Чине чуда код упала
Јод – Моћан минерал против упале плућа Јод – Моћан минерал против упале плућа
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    12h 58m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 42m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    6h 27m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    3h 26m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    3h 32m
    0