СИПА претреса у Сарајеву у случају кориштења спорних респиратора

08.04.2021. 11:28
0
ИЗВОР: nezavisne.com

По налогу Тужилаштва Кантона Сарајево службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) од јутрос врше одређене радње у циљу изузимања документације која се односи на случај кориштења спорних респиратора након недавног писма љекара са КЦУС-а.

Портпарол Тужилаштва КС Азра Бавчић за Klix.ba је потврдила да се од јутрос на терену врше одређене радње у случају предмета који је формиран након писма љекара са Клиничког центра Универзитета у Сарајеву, а у вези кориштења респиратора које је набавила "Сребрена малина".

Бавчић о детаљима данашњих акција није могла говорити.

Клиx.ба сазнаје да је СИПА тренутно у просторијама Федералне управе цивилне заштите, а да ће током дана извршити одређене претресе и на још двије локације.

Подсјетимо, Тужилаштво КС је по службеној дужности формирало предмет који се односи на информације из медија да је група анестезиолога са КЦУС-а упутила писмо менаџменту ове установе, у којем упозоравају на неправилну примјену респиратора и друге проблеме у функционисању ковид одјељња.

Незванично СИПА би данас требала извршити претресе и у фирми Верлаб, која је извршила верификацију уређаја, али и на КЦУС-у.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција
На подручју Источног Сарајева ухапшено једно лице На подручју Источног Сарајева ухапшено једно лице
СИПА обилази бањалучка села због избора из 2010. СИПА обилази бањалучка села због избора из 2010.
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 2m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    7h 26m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    5h 41m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    22h 10m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    7h 20m
    0