SIPA pretresa u Sarajevu u slučaju korištenja spornih respiratora

08.04.2021. 11:28
0
IZVOR: nezavisne.com

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutros vrše određene radnje u cilju izuzimanja dokumentacije koja se odnosi na slučaj korištenja spornih respiratora nakon nedavnog pisma ljekara sa KCUS-a.

Portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić za Klix.ba je potvrdila da se od jutros na terenu vrše određene radnje u slučaju predmeta koji je formiran nakon pisma ljekara sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a u vezi korištenja respiratora koje je nabavila "Srebrena malina".

Bavčić o detaljima današnjih akcija nije mogla govoriti.

Klix.ba saznaje da je SIPA trenutno u prostorijama Federalne uprave civilne zaštite, a da će tokom dana izvršiti određene pretrese i na još dvije lokacije.

Podsjetimo, Tužilaštvo KS je po službenoj dužnosti formiralo predmet koji se odnosi na informacije iz medija da je grupa anesteziologa sa KCUS-a uputila pismo menadžmentu ove ustanove, u kojem upozoravaju na nepravilnu primjenu respiratora i druge probleme u funkcionisanju kovid odjeljnja.

Nezvanično SIPA bi danas trebala izvršiti pretrese i u firmi Verlab, koja je izvršila verifikaciju uređaja, ali i na KCUS-u.

Komentari 0
Povezane vijesti
Akcija "Blek taj": Među uhapšenima visoki funkcioneri policijskih agencija i institucija Akcija "Blek taj": Među uhapšenima visoki funkcioneri policijskih agencija i institucija
Na području Istočnog Sarajeva uhapšeno jedno lice Na području Istočnog Sarajeva uhapšeno jedno lice
SIPA obilazi banjalučka sela zbog izbora iz 2010. SIPA obilazi banjalučka sela zbog izbora iz 2010.
Najčitanije
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    22h 32m
    1
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    4h 0m
    5
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    17h 10m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    17h 42m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    23h 15m
    0