Сјајна Звезда савладала Гент, на бод од европског прољећа

26.11.2020. 21:02
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Фудбалери Црвене звезде побиједили су Гент резултатом 2:0 у утакмици 4. кола групе "Л" Лиге Европе.

Овим тријумфом, а након побједе Хофенхајма против Либереца са 2:0, Звезди је у наредна два кола потребан само један бод за сигуран пласман у наредну рунду.

Нестваран почетак утакмице, а сјајан по српског првака. Послије корнера с лијеве стране Звезда је одиграла “кратку” комбинацију, лопта је одмах стигла до Петровића који је искоса, са неких 25 метара распалио по лопти и на фантастичан начин, у ближи горњи угао, донио предност екипи Дејана Станковића.

Овај почетак утакмице, сјајан за Звезду одредио је даљи ток утакмице. Средином првог полувремена Гент је преузео благу иницијативу, а у 30. минуту домаћи су тражили пенал. Због наводног прекршаја Вукановића у Звездином казненом простору, међутим, судија је само одмахнуо руком.

Са предношћу од једног гола Звезда је отишла на одмор, а онда је у наставку контролисала меч, ако се изузму двије сјајне интервенције Милана Борјана.

У 58. минуту већ је 2:0. Поново је ударац с угла био кобан по Белгијанце, као што је и у првом минуту. Тада је одиграна кратка, брза акција за Петровића, послије које је он дао фантастичан гол, главом, а сада је Бен изврсно центрирао, а из лијевог дијела петерца, тачније са његовог руба, дефанзивац Милуновић главом послао “жабицу” у даљи угао гола за великих 0:2 у корист Црвене звезде.

Неколико традиција је срушено вечерас, Звезда је четири пута до сада поражена у Белгији, а Гент је први пут након 32 утакмице одиграо дуел на којем није постигао ниједан гол на свом терену.

Коментари 0
Повезане вијести
Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Милојевић: Респектујемо Јавор, очекујем тешку утакмицу Милојевић: Респектујемо Јавор, очекујем тешку утакмицу
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    2h 23m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    20h 28m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    23h 16m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    16h 37m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    20h 16m
    4