Скупља вожња таксијем у Сарајеву

21.06.2022. 17:45
0
ИЗВОР: nezavisne.com

 Цијена старта такси услуга у Сарајеву умјесто досадашњих 1,9 КМ убудуће ће износити 2,5 КМ, потврђено је из највећег такси удружења "Сарајево таксија".

На овај потез одлучили су се због драстичног и вртоглавог раста цијена горива, које су на неким пумпама у Сарајеву и БиХ достигле скоро и четири марке. Клијенти ће услуге по новим цијенама почети да плаћају од суботе и, како тврде из Удружења "Сарајево такси", и даље ће бити минимална и јединствена на подручју Федерације БиХ.

- Нажалост, нисмо имали другог избора. Цијене живота драстично расту из дана у дан. Цијене горива су вртоглаве, али не семо горива него и трошкови одржавања возила. Цијена која је до сада важила у неким ситуацијама такође није била исплатива. Сачињена је у вријеме док је литар горива био двије КМ и ниже. Сада је ситуација потпуно другачија и немогуће је радити овај посао са профитом без повећања цијена - казао је један од таксиста у Сарајеву.

Цијена једног километра до сада је износила 1,2 КМ. Убудуће ће бити 1,5 КМ. Поскупјеће и један сат чекања на 15 КМ, док ће пртљаг по комаду износити пет КМ. Лоша вијест за грађане свакако је и то да тренутно поскупљење не значи и крај раста. Нова корекција цијена могућа је већ овог љета поново.

- У наредном периоду такси превозници ће извршити корекције цијена, док ће почетком јула бити одржани нови састанци на којима ће се разматрати ново повећање цијена, а у складу са растом цијена нафтних деривата на свјетском тржишту и поскупљења - истакли су из удружења таксиста.

На подручју Кантона Сарајево дјелује неколико такси фирми, које су такође најавиле поскупљење својих услуга. Такси превоз претходно је поскупио и у Бањалуци, гдје су вожња по километру и стартна цијена поскупјеле за 20 фенинга. Из "Сарајево таксија" тврде да неће доћи до повећања цијена вожње недјељом и у дане празника, док ће приликом вожње ван Кантона Сарајево цијена бити формирана у договору с путником.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву
Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    15h 15m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    23h 41m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    21h 56m
    13
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    2h 19m
    1
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    14h 3m
    0