Славији и Љубићу по бод

19.08.2023. 20:05
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Славије и Љубића подијелили су по бод у утакмици 2. кола Прве лиге Републике Српске одигравши у Источном Сарајеву 1:1.

Иако је киша, као и обично у дуелима Славије и Љубића, падала непрестано, при томе је и сјевало и било је прилично мрачно, обје екипе су на терену пружиле квалитетну утакмицу, пуну шанси, а дуел осим досадне кише није могао покварити ни врло лоши судија  судија Војислав Вуковић, који је као по навици прилично нервирао све актере данашње утакмице.

Изашла је Славија са намјером да игра, али ни Љубић није дошао искључиво са жељом да се брани, већ да покуша нешто да уради напријед. У петој минути Александар Жижак хвата другу лопту, креће према голу и искоса са врха казненог простора шутира, а Неџибовић парадом избацује у корнер.

На другој страни Авдаловић се нада да ће му мокар терен бити савезник, шутира оштро по земљи, Алекса Ступар се ипак не да изненадити и хвата лопту.

У 18. минути Ђорђе Авдаловић и Никола Бјелош кратко изводе корнер, овај други центрира, а Сергеј Томић шутира преко гола.

Љубић до нове шансе стиже у 23. минуту. На кратко је послије прекида интервенисала Славијина одбрана, враћена је свијећа према голу Славије, три играча су се враћала из офсајда, али Дејан Бањац је утрчавао из другог плана, Александар Капур је био довољно сконцентрисан у тој ситуацији. Везњак Љубића шутира, а Нино Неџибовић се још једном истиче својом одбраном.

Двије минуте касније Петар Дабић је у соло продору, центрира, али лопта је висока за Николу Бјелоша, па  и он слабо захвата главом.

Имала је Славија велику прилику и у 28. минути да дође до водства. Био је то напад Славије, домаћи тражи корнер након што је лопта изашла ван граница терена, не добијају, а у наставку те акције Алекса Ступар руши Стефана Арбињу, а Војислав Вуковић уз задршку показује на пенал. Исти актери су били у дуелу и очи у очи, а Алекса Ступар чита намјеру нападача Соколова и чува своју екипу.

Клизав терен био је противник Славије у 33. минути. Данас одлични Василије Гојковић се у одсудном тренутку оклизнуо на 35 метара од свога гола, Урош Стаменковић је украо лопту и додао је до Александра Жижака, али Нино Неџибовић још једном одличном интервенцијом чува гол.

Миран старт другог полувремена био је увертира за узбуђења. У 54. минути Душан Комљеновић је извео прекид готово на центру, лопта је дуго путовала, дошла на другу стативу гдје Немања Видовић успјева да буде највиши у скоку и пошаље је иза леђа Нина Неџибовића за 0:1.

Пољуљао је гол мало Соколове, требала им је која минута да се дозову, а Бојан Регоје је одмах увео Стефана Радаковића умјесто Петра Дабића да унесе мало свјежине у офанзиву. Управо у 60. минути Радаковић изводи аут, баца лопту далеко на прву стативу, Арбиња је преглавао лопту за Поповића, капитен Славије спушта Авдаловићу, а он закуцава лопту иза леђа Ступара за 1:1.

Сада је гол дао крила Славији, у 66. минути Ђорђе Авдаловић феноменално гађа и погађа пречку, а одмах у наредном нападу Стефан Радаковић поново баца далеки аут, Махир Карић је сада преглавао лопту према другој стативи, али касне фудбалери домаћих да је затворе на вријеме и лопта одлази у гол ауту.

Убрзала је Славија максималну игру након тога, покушала је на темпо да узме госте из Прњавора и давало је то резултате. Прилично их је сабила у казнени простор, док су гости из контре чекали своју шансу. Управо једну такву су извели у 72. минути, Александар Жижак шутира, а Нино Неџибовић још једном избацује лопту у корнер.

Махир Карић пријети добрим шутем након тога, гађао је уз саму стативу, а Ступар се протегао колико је могао и ухватио лопту.

У феноменалној шанси је Ђорђе Авдаловић у 75. минути утакмице, таман када је желио да ошута оборен је у казненом простору, а данас још једном врло лоши судија Војислав Вуковић, на чије суђење имају велике замјерке и једни и други, не показује на пенал, иако је имао чист и јасан поглед на ситуацију.

У 84. минуту шут проба Никола Бјелош, Ступар још једном на правом мјесту. Двије минуте касније Стефан Радаковић сјајно хвата волеј, лопта пролази и испод Ступара, али од стативе се одбија у гол аут. Шта тек рећи за шансу Славије у 88. минути утакмице. Корнер изводи Никола Бјелош, Амар Беширевић са друге стативе спушта лопту за Горана Поповића, а лопта одлази центиментрима од стативе.

До краја утакмице Љубић успјева да умири Славију, а у тречој минути судијске надокнаде лопта у руку погађа једног гостујућег фудбалера, поново пред Вуковићем, али ни то му није било довољно да покаже пенал, а послије великих протеста дао је само жути картон Бојану Регоји. На крају, подјела бодова 1:1, Славија ће засигурно имати за чим да жали због пропуштених шанси, док Љубић итекако може бити задовољан освојеним бодом, али од свега највеће црвенило остаје још једном због суђења Војислава Вуковића.

СЛАВИЈА – ЉУБИЋ 1:1 (0:0)
СРЦ „Славија“
Гледалаца: 150
Судија: Војислав Вуковић (Брчко)
Стријелци: 0:1 Видовић 54, 1:1 Авдаловић 60
Жути картони: Бјелош, Авдаловић, Гојковић, Регоје(тренер) (Славија)/ Бањац, Стаменковић (Љубић)

СЛАВИЈА: Неџибовић, Арбиња (од 73. Крижевац), Гојковић, Беширевић, Поповић ,Дабић (од 55. Радаковић), Бјелош, Авдаловић, Вучинић, Карић, Томић

ЉУБИЋ: А. Ступар, Радаковић (од 65. Граховац), Мишић, А. Жижак, Југовић (од 65. Субић), Бањац, Бабић, М. Ступар, Видовић, Комљеновић, Стаменковић (од 73. Милановић)

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Момчило Станић на клупи Славије Момчило Станић на клупи Славије
Успјешан наступ џудиста „Славије“ у Милићима Успјешан наступ џудиста „Славије“ у Милићима
Вучинић одиграо педесету утакмицу за „Славију“: Моје вријеме тек долази Вучинић одиграо педесету утакмицу за „Славију“: Моје вријеме тек долази
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    19h 26m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 10m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    12h 55m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    9h 54m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    10h 0m
    0