Смијењем директор “Орла”, Влада поставила новог

01.12.2023. 09:04
0
ИЗВОР: katera.news

Директор Ваздухопловног завода “Орао” из Бијељине Младен Стојановић је смијењен, а на његово мјесто је дошао Младен Савић.

Сазнавши ову информацију, радници "Орла" окупили су се прошле седмице у кругу фабрике, незадовољни одлуком о промјени директора тог предузећа.

Како су тада истакли за „БН ТВ“ Младен Стојановић је "подигао предузеће на ноге" и измирио сва дуговања.

- Више од двије године имамо редовну плату, није велика, али је редовна. То је човјек из струке који има контакте у Србији и који обезбјеђује посао за око 350 радника - истакли су радници.

Рекли су да не желе да на челу њихове фирме буде неко ко није из ваздухопловне струке, као ни неко ко на ту позицију долази политичком одлуком. Кажу да су веома тешким и мукотрпним радом поставили "предузеће на ноге" и да то сада не смију да прокоцкају, пише "БН ТВ".

Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине, потврдио је ове тврдње, наводећи да о Стојановићевој стручности и добром руковођењу говоре финансијски извјештаји.

О томе, додаје, свједоче и тврдње радника да је након дужег времена предузеће „стало на ноге“, да су отплаћени дугови, те да су позитивним пословањем обезбијеђена средства за регрес, са најавом могућности чак и 13. плате ове године.

- Међутим, као што то народ често каже „успјех вам неће опростити“, тако и овога пута добро руковођење није могло проћи некажњено и Влада Републике Српске изненада је именовала новог директора, економисту Младена Савића – рекао је Петровић.

Петровић је подсјетио да је Савић као бивши начелник Одјељења за привреду Града Бијељина, 2020. године пријављен Окружном тужилаштву у том граду због сумње да је разним злоупотребама при додјели подстицаја пољопривредним произвођачима оштетио буџет града у износу од 600 до 700 хиљада КМ.

- Зашто Влади Српске смета успјешни директор, па доводи новог да „раскући“ све што је његов претходник, великим трудом и залагањем, за фирму стекао? Од чега ће живјети породице око 350 радника који свој хљеб зарађују у „Орлу“ ако нови директор ступи на дужности и понови своје „домаћинско управљање“ из 2020. године? – упитао је он.

Петровић je подржао протест радника и истакао да се нада се да ће истрајати до краја – док ову, како каже, срамну одлуку не повуче предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини
Смјене директора у три болнице у Српској Смјене директора у три болнице у Српској
Ослобађање Бијељине 1992. године Ослобађање Бијељине 1992. године
Најчитаније
  • Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
    19h 24m
    27
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    23h 49m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    6h 24m
    0
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    2h 2m
    2
  • Подијељено 195 пакета за социјално угрожене становнике Источне Илиџе
    21h 10m
    1