Smijenjem direktor “Orla”, Vlada postavila novog

01.12.2023. 09:04
0
IZVOR: katera.news

Direktor Vazduhoplovnog zavoda “Orao” iz Bijeljine Mladen Stojanović je smijenjen, a na njegovo mjesto je došao Mladen Savić.

Saznavši ovu informaciju, radnici "Orla" okupili su se prošle sedmice u krugu fabrike, nezadovoljni odlukom o promjeni direktora tog preduzeća.

Kako su tada istakli za „BN TV“ Mladen Stojanović je "podigao preduzeće na noge" i izmirio sva dugovanja.

- Više od dvije godine imamo redovnu platu, nije velika, ali je redovna. To je čovjek iz struke koji ima kontakte u Srbiji i koji obezbjeđuje posao za oko 350 radnika - istakli su radnici.

Rekli su da ne žele da na čelu njihove firme bude neko ko nije iz vazduhoplovne struke, kao ni neko ko na tu poziciju dolazi političkom odlukom. Kažu da su veoma teškim i mukotrpnim radom postavili "preduzeće na noge" i da to sada ne smiju da prokockaju, piše "BN TV".

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine, potvrdio je ove tvrdnje, navodeći da o Stojanovićevoj stručnosti i dobrom rukovođenju govore finansijski izvještaji.

O tome, dodaje, svjedoče i tvrdnje radnika da je nakon dužeg vremena preduzeće „stalo na noge“, da su otplaćeni dugovi, te da su pozitivnim poslovanjem obezbijeđena sredstva za regres, sa najavom mogućnosti čak i 13. plate ove godine.

- Međutim, kao što to narod često kaže „uspjeh vam neće oprostiti“, tako i ovoga puta dobro rukovođenje nije moglo proći nekažnjeno i Vlada Republike Srpske iznenada je imenovala novog direktora, ekonomistu Mladena Savića – rekao je Petrović.

Petrović je podsjetio da je Savić kao bivši načelnik Odjeljenja za privredu Grada Bijeljina, 2020. godine prijavljen Okružnom tužilaštvu u tom gradu zbog sumnje da je raznim zloupotrebama pri dodjeli podsticaja poljoprivrednim proizvođačima oštetio budžet grada u iznosu od 600 do 700 hiljada KM.

- Zašto Vladi Srpske smeta uspješni direktor, pa dovodi novog da „raskući“ sve što je njegov prethodnik, velikim trudom i zalaganjem, za firmu stekao? Od čega će živjeti porodice oko 350 radnika koji svoj hljeb zarađuju u „Orlu“ ako novi direktor stupi na dužnosti i ponovi svoje „domaćinsko upravljanje“ iz 2020. godine? – upitao je on.

Petrović je podržao protest radnika i istakao da se nada se da će istrajati do kraja – dok ovu, kako kaže, sramnu odluku ne povuče predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Komentari 0
Povezane vijesti
Motociklista teško povrijeđen u udesu kod Bijeljine Motociklista teško povrijeđen u udesu kod Bijeljine
Povrijeđeni pješak i motociklista u Bijeljini Povrijeđeni pješak i motociklista u Bijeljini
Smjene direktora u tri bolnice u Srpskoj Smjene direktora u tri bolnice u Srpskoj
Najčitanije
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    19h 48m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    20h 53m
    4
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    14h 36m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    15h 42m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    10h 50m
    0