Сок од парадајза снижава крвни притисак

29.05.2020. 12:31
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Ново истраживање наводи како би конзумирање једне чаше непосољеног сока од парадајза могло помоћи у снижавању крвног притиска, те уједно смањити ризик развијања срчаних болести.

Јапански научници су на овом истраживању радили годину дана, те су открили да људи који конзумирају чашу сока од парадајза једном дневно имају нижи притисак. Иста група људи устабилила је и ниво холестерола, што је одлична вијест за оне који пате од срчаних болести.

Истраживањем које је провела америчка организација "CDC" откривено је да на годишњем нивоу само у Америци 610.000 људи умре од срчаних болести. Сваке године око 730.000 американаца доживи срчани удар, од којих је 525.000 први срчани удар, док је 210.000 број људи који срчани доживљавају по други пут у животу.

У истраживању са соком од парадајза учествовало је 481 особа, од којих је то 184 мушкарца и 297 жена. Допуштено им је да у току једне године пију колико год сока од парадајза желе дневно, те да сваки дан биљеже колико су чаша попили.

Важно је нагласити да парадајз има и друге бенефите за здравље. Он је богат антиоксидансима, помаже са кардиоваскуларним болестима и побољшава шансе за зачеће.

Коментари 0
Повезане вијести
"Прајм" се повлачи са тржишта Српске "Прајм" се повлачи са тржишта Српске
Запечене тиквице и парадајз са сиром Запечене тиквице и парадајз са сиром
Биљке које никако не смијете садити близу парадајза Биљке које никако не смијете садити близу парадајза
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    35m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    13h 12m
    1
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    22h 46m
    1
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    17h 0m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    22h 4m
    1