Соколац: Подјела бесплатних уџбеника које је обезбиједило ресорно министарство

18.08.2020. 15:29
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

За наредну 2020/2021. школску годину, Министарство просвјете и културе Републике Српске обезбиједило је бесплатне уџбенике за све ученике првог и другог разреда, затим за одличне ученике из породица са четворо дјеце, као и за свако треће и наредно дијете из вишечланих породица.

Педагог у Основној школи „Соколац“ Момирка Боровчани, потврдила је да су комплети књига које је обезбиједило ресорно министарство стигли и да је у току њихова подјела.

– Уџбеници су обезбијеђени за уписана 82 ђака првака, затим за 74 ученика другог разреда, као и уџбеници за ученике из вишечланих породица, са троје и више дјеце, али за треће и свако наредно дијете, којих је 95. У овој категорији обухваћена су дјеца од трећег до деветог разреда. Такође, обезбијеђени су уџбеници за одличне ученике из породица са четверо и више дјеце, којих је ове године укупно 15 – појаснила је Боровчанин.

Према њеним ријечима, школа је у сарадњи са учитељима, одјељенским старјешинама и према социјалној карти ученика, направила спискове за све ове категорије ученика, који су достављени Заводу за уџбенике и наставна средства Источно Ново Сарајево.

– Завод је већ доставио уџбенике за одличне ученике из породица са четворо и више дјеце, затим за ученике из вишечланих породица, односно за свако треће и наредно дијете из породица са више дјеце. Очекујемо и бесплатне комплете књига за дјецу првог и другог разреда, чија ће подјела бити као и претходних година, почетком школске године – нагласила је педагог.

Влада РС је јуче одлучила да нова школска почиње по већ утврђеном школском календару 1. септембра, али у измјењеним условима, у школским клупама али уз поштовање свих епидемиолошких мјера.

Коментари 0
Повезане вијести
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске
Данас исплата социјалних давања Данас исплата социјалних давања
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    22h 44m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    20h 43m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    22h 56m
    0
  • Партизан мијења име!
    13h 25m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    17h 58m
    0