Соколац: Вртић почиње са радом у понедјељак

15.05.2020. 12:57
0
ИЗВОР: СРНА

У соколачком вртићу све је спремно за пријем 45 малишана и нови почетак рада у понедјељак, 18. маја, након скоро двомјесечне паузе, рекла је директор Установе за предшколско васпитање и образовање Биљана Косорић.

Косорићева је подсјетила да је овај вртић престао да ради 24. марта због ситуације изазване ширењем вируса корона, а према наредби Општинског штаба за ванредне ситуације.

Она је нагласила да је Институт за јавно здравље Републике Српске прописао низ мјера потребних за наставк рада вртић, у складу са Наредбом за постепено ублажавање мјера које су запослени у соколачком вртићу протеклих пет дана провели.

- Извршена је потпуна дезинфекција објекта и простора око објекта на коме ће боравити малишани, те очишћен сваки кутак и играчка - нагласила је Косорићева.

Она је додала да су у протеклих седам дана постављене нове справе и додатно уређено вртићко игралиште гдје ће дјеца највише боравити, када то временски услови дозволе.

Након обављене анкете са родитељима за боравак у вртићу пријавило се 45 дјеца, која ће током маја бити распоређена у пет васпитно-образовних група.

Косорићева је навела да се за боравак у вртићу у јуну пријавило 105 малишана и изразила наду да ће вртић моћи радити цијело љето радити у пуном саставу.

Она је истакла да је установа обезбиједила све потребну опрему за дјецу и васпитаче, и потребна средства за дезинфекцију и појачану хигијену.

Директор вртића је нагласила да је установа набавила бесконтактни топломјер, тако да ће малишанима бити мјерена температура у тријажном поступку на улазу у објекат, гдје ће дежурна васпитачица примати дјецу од родитеља, без њиховог уласка у вртић.

Вртић на Сокоцу са дјецом ради од 6.30 до 16.30 часова.

У Установи за предшколско васпитање и образовање на Сокоцу прије избијања епидемије корона боравило је 143 дјеце у пет васпитно-образовних група.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    9h 53m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    1h 1m
    1
  • Снијег поново забијелио БиХ
    22h 14m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    3h 44m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    21h 2m
    0