Sokolac: Vrtić počinje sa radom u ponedjeljak

15.05.2020. 12:57
0
IZVOR: SRNA

U sokolačkom vrtiću sve je spremno za prijem 45 mališana i novi početak rada u ponedjeljak, 18. maja, nakon skoro dvomjesečne pauze, rekla je direktor Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Biljana Kosorić.

Kosorićeva je podsjetila da je ovaj vrtić prestao da radi 24. marta zbog situacije izazvane širenjem virusa korona, a prema naredbi Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Ona je naglasila da je Institut za javno zdravlje Republike Srpske propisao niz mjera potrebnih za nastavk rada vrtić, u skladu sa Naredbom za postepeno ublažavanje mjera koje su zaposleni u sokolačkom vrtiću proteklih pet dana proveli.

- Izvršena je potpuna dezinfekcija objekta i prostora oko objekta na kome će boraviti mališani, te očišćen svaki kutak i igračka - naglasila je Kosorićeva.

Ona je dodala da su u proteklih sedam dana postavljene nove sprave i dodatno uređeno vrtićko igralište gdje će djeca najviše boraviti, kada to vremenski uslovi dozvole.

Nakon obavljene ankete sa roditeljima za boravak u vrtiću prijavilo se 45 djeca, koja će tokom maja biti raspoređena u pet vaspitno-obrazovnih grupa.

Kosorićeva je navela da se za boravak u vrtiću u junu prijavilo 105 mališana i izrazila nadu da će vrtić moći raditi cijelo ljeto raditi u punom sastavu.

Ona je istakla da je ustanova obezbijedila sve potrebnu opremu za djecu i vaspitače, i potrebna sredstva za dezinfekciju i pojačanu higijenu.

Direktor vrtića je naglasila da je ustanova nabavila beskontaktni toplomjer, tako da će mališanima biti mjerena temperatura u trijažnom postupku na ulazu u objekat, gdje će dežurna vaspitačica primati djecu od roditelja, bez njihovog ulaska u vrtić.

Vrtić na Sokocu sa djecom radi od 6.30 do 16.30 časova.

U Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na Sokocu prije izbijanja epidemije korona boravilo je 143 djece u pet vaspitno-obrazovnih grupa.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika
Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika
Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija O...
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    11h 37m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    12h 21m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    16h 26m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    16h 30m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    1h 57m
    0