Спорт и хуманост: ТК “Фоча” и ПСД “Вучја стопа” помогли лијечење Сергеја и Огњена

31.10.2023. 21:22
0
ИЗВОР: radiofoca.com

Да се витешки дух, којем своје чланове уче спортски колективи, не састоји само у тјелесним вјежбама и такмичењу са противником,  већ да укључује и бригу за другог, племенитост и човјекољубље, све чешће добротворним акцијама показују фочански спортисти.

Ових дана у Фочи су организоване двије такве акције- једна Тениског клуба „Фоча“ за лијечење Сергеја Ступара из Бањалуке, а друга Планинарско-спелеолошког друштва „Вучја стопа“ за помоћ Огњену Бојковићу из Обреновца.

Тешка судбина двадесетогодишњег младића из Бањалуке Сергеја Ступара, који је дуже вријеме у коми након сабраћајне несреће, дирнула је и тениске рекреативце из Фоче.

Они су одлучили да током тениске лиге рекреативаца Тениског клуба „Фоча“ прикупљају новац за Сергејово лијечење.

- Прикупили смо 300 КМ, које смо уплатили на име његове мајке. Дали смо одређени допринос, у оквиру наших могућности, а вољели бисмо да то буде примјер и осталим спортским клубовима, као и фирмама да помогну у таквим случајевима - рекао је Никола Лажетић из Тениског клуба „Фоча“.

Слика

Фото: radiofoca.com

Љетну тениску лигу рекреативаца, у којој је учествовало више од 20 рекреативаца из Фоче, освојио је Михаило Малиш.

У исто вријеме када и тенисери, племенитост су показали и фочански планинари.

Планинарско-спелеолошко друштво „Вучја стопа“организовало је прикупљање новца за помоћ Огњену Бојковићу из Обреновца.

Током похода на највећи врх БиХ Маглић и на Трновачко језеро у Црној Гори, у подножју ове планине, планинари су прикупили 800 КМ за лијечење десетогодишњег дјечака који је рођен без коже на ногама и чије лијечење је скупо, јер захтијева свакодневну и веома компликовану његу.

Предсједник „Вучје стопе“ Огњен Матовић каже да је у походу учествовало 60 планинара.

- Циљ нам је био да привучемо што више људи, па смо уз успон на Маглић, наш најпопуларнији врх, организовали и поход на Трновачко језеро, као лакшу активност за оне који нису били у могућности да се попну на Маглић - каже Матовић.

Идеја за добротворну акцију родила се приликом посјете чланова овог друштва Грчкој, када су након успона на Олимп, обишли осртво Видо гдје су упознали један брачни пар из Србије који је прикупљао помоћ за дјечака из Обреновца.

- Они су бициклима прешли 2.800 километара до Грчке у  хуманитарној вожњи за дјечака Огњена и тада смо заједно дошли на идеју да и ми нешто слично организујемо. Њих двоје сада су већ наши пријатељи и придружили су нам се у походу на Маглић - рекао је Матовић.

Слика

Фото: radiofoca.com

Фудбалски клуб „Сутјеска“ и навијачке групе у Фочи- Хавери, Гробари, Делије, већ су познати по хуманитарном раду, а неријетко у таквим активностима учествују и други спортски колективи.

Сада су им се придружили и Тениски клуб „Фоча“ и Планинарско-спелеолошко друштво „Вучја стопа“ из којих поручују да се овим неће завршити њихова добротворна дјелатност, те да ће се трудити  да својим примјером подстакну све људе великог срца да се укључе у сличне акције.

Коментари 0
Повезане вијести
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    16h 38m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    15h 33m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    10h 21m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    11h 27m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    19h 55m
    0